Ter Kennisgeving II – voor mijn nieuwe vrienden!

Tja, het moest er natuurlijk van komen. Ik heb tenslotte niet voor niets al die oude vrienden definitief ‘afgeschreven’. Toch heeft het even geduurd… maar heel terecht werd ik er gisteren door twee mensen op gewezen dat ik eigenlijk niet zo moet klagen! 😉 Want hoe moeilijk het ook allemaal geweest is en hoeveel ik ook verloren heb, ik heb er heel veel voor teruggekregen. 

Dus, dank je wel Rita, voor het zo duidelijk onder woorden brengen, al denk jij zelf dat je dat juist niet kunt. Haarfijn heb je mij dit laten weten en ik ben er erg blij mee! Ook Ed, al kennen wij elkaar niet, je hebt de spijker op zijn kop geslagen en mij laten zien dat er wel degelijk lichtpuntjes zijn.

Kees, je bent de beste vriend die iemand zich wensen kan. Zonder oordelen, of veroordelen, heb je mij volledig geaccepteerd en kan ik mijzelf zijn bij jou en kunnen we samen heerlijk lachen. En Hans, dear Hans, we hadden van te voren nooit verwacht dat mijn leven zo op dat van jou zou gaan lijken, maar het doet mij zo goed te weten dat je mij zo onvoorwaardelijk steunt. 

En dan natuurlijk Lionel, heeeeeel vreemd maar wel leuk en eerlijk! Hoe is het mogelijk dat jij mij zo ontzettend goed begrijpt en mij steeds weer aan het lachen kan maken? Je bent absoluut prettig gestoord! En Ferry, ook al hadden wij elkaar alweer een tijdje niet gesproken, je bent inderdaad een vriend die voor mij klaar staat om mij een hart onder de riem te steken als dat nodig is.

Irmgard, Martien, jullie zijn fantastisch! Vanaf het allereerste moment hebben jullie mij gesteund in mijn beslissing en mij alle tijd gegeven die ik nodig had. Net zoals Ramona, Ingrid en Tonnie, die ik helaas al heel lang niet meer gezien heb, maar waar ik nog dagelijks aan denk. Meiden, ik mis jullie, maar weet dat jullie er wel voor mij zijn! 

Na één enkele blik hebben jullie, Herman en Wil ook aangenomen dat ik het beste met jullie kleinkinderen voor heb, en mij volledig geaccepteerd. En Annemieke, ongelooflijk zo als jij mij op mijn gemak hebt weten te stellen. Je bent een lieverd!

Maar de allerbelangrijkste reden om vooruit te kijken en te waarderen wat ik wel heb, en te genieten van het leven, ben jij Lex! Mijn allerbeste vriend, mijn maatje, mijn minnaar, mijn man! Niemand kan aan jou tippen, je bent het allermooiste in mijn leven, mijn redding, mijn hoop, mijn liefde! Altijd sta je voor mij klaar, er is niets maar dan ook niets wat je niet voor mij zou willen doen. In jou heb ik alles gevonden waar ik mijn leven lang naar gezocht heb. Lieverd, ik houd van jou!

©Loes Raaphorst 2003