Terug van Weggeweest – dankzij Kattenzorg

Precies drie weken geleden is het nu dat mijn Siamees wegliep, of dacht dat hij kon vliegen en van het balkon af is gevallen. Ik wist mij geen raad. Uren lopen zoeken in de buurt, iedereen aangesproken en natuurlijk oproepen op internet geplaatst. De dierenambulance had niets van een Siamees gehoord, en ook de asielen konden mij niets zinnigs vertellen. Bij de dierenarts een briefje opgehangen, maar niemand die iets gehoord had.

Totdat vanavond onder het eten de telefoon ging: de vereniging Kattenzorg had een melding ontvangen van iemand uit Den Haag. Er zat al een paar dagen een mooie kat bij haar in de tuin, die haar eigen katten nogal opjutte…. Ze vond hem echter steeds magerder worden en had besloten Kattenzorg maar eens even te bellen, die gelukkig meteen aan onze Chip dacht.

Meteen in de auto gesprongen en naar het opgegeven adres toe gereden. Nog voordat wij het huisnummer konden vinden zag ik hem al op de trap van het portiek zitten!!! Chip is terug!!! De stakker is broodmager en zijn oog is ontstoken, maar verder is hij springlevend en leek dolblij mij weer te zien. De mevrouw van de melding kwam naar buiten en was ook heel blij voor ons.

Terug in de auto, kat op schoot en snel naar huis. Smokey leek ook blij te zijn haar vriendje weer terug te hebben en Zita is door het dolle heen, wat meer met jaloezie te maken heeft dan met het weerzien volgens mij. Tja, meestal wordt Zita door het vrouwtje gedragen maar dit keer mocht Chip op haar arm, en dat vond Zita niet echt leuk. 

Kattenzorg is dus een geweldige instantie en verdient het om even in het zonnetje gezet te worden vind ik. Mensen, geweldig dit initiatief, ik hoop dat jullie nog heel veel huisdieren op deze manier terug bij hun baasjes kunnen bezorgen. Zolang de mensen dan maar bellen als ze een onbekende kat langer dan een dag in hun straat of tuin zien! 

©Loes Raaphorst 2003