The Complete TCB Band – eten, wassen, slapen… niet noodzakelijk in die volgorde 😉

 

Het is alweer eventjes geleden, 2 weken om precies te zijn, dat er tijd was om foto’s van de poezels online te zetten; dat krijg je he, als er een kleinkindje geboren wordt 😉 En dát terwijl ze normaal gesproken nu nog niet eens geboren zou zijn. Ik had de komst van Guercio goed voorbereid, door dus te zorgen dat hij een maand voor de geboorte van Liv hier zou komen, maar de praktijk werd anders. Erg veel last heeft de kleine rakker er niet van gehad, want als er één kitten snel gewend is, is het Guercio wel. Heel grappig was het om te zien hoe Scheff maar om me heen bleef draaien toen ik onderstaande foto’s in de keuken nam: alsof hij zeggen wilde: IK was toch de Benjamin hierzo? Okee, grote vent van me, jij je zin: ik begin vandaag met een foto van jou alleen! 

 

 

Kartonnen dozen: het mooiste speelgoed, slaaphoek, knuffelplaats en verstopplek die een kat maar kan hebben. We bewaren dus standaard altijd drie dozen in de kamer: twee in het hoekje bij de deur, als een soort kattenflat, en eentje verstopt achter de tafel, voor als een poezel zich eens even lekker wil afzonderen. Veilig tussen de stoelen, de tafel en de muur in, en dus onzichtbaar voor visite: privacy is en blijft belangrijk voor ons! Maar, de twee dozen bij de kamerdeur zijn echt favoriet hoor: immers, hier kun je als poezebeest zowel de huiskamer áls de keuken in de smiezen houden: ik bedoel maar, we zijn dan wel lui, maar ook nieuwsgierig! Guecio heeft het trouwens helemaal goed bekeken: hij ligt hier echt met een blik van: ik heb altijd al een top-etage willen hebben ;-P

 

 

Voor Hardin zit er dus niets anders op, dan op de begane grond te blijven liggen. Wel zo slim, want met zijn gewicht is een hogere verdieping niet verstandig. Als het etenstijd is, dan komen ze allemaal zo snel mogelijk naar de keuken: je zou tenslotte maar eens iets missen, ja toch? Guercio heeft hier echter in de gaten dat er een vaatwasser onder z’n kont zit, waar ik dus net de schone bakjes uit haalde. Hij heeft dus niet eens door dat Tutt hem even van top tot teen besnuffelt. Maar wat ik zo graag wil: namelijk alle katten op een rijtje op het aanrecht, is nog steeds niet gelukt. Daar heb ik toch echt hulp bij nodig!

 

 

Scheff, Wilky en Hardin zijn meteen weer van de partij: alsof ze nog niet dik genoeg zijn 😉 
Guercio wurmt zich zonder problemen tussen hun dikke lijven door hoor. 
Hij is absoluut niet onder de indruk van welke kat dan ook. 

 

 

Oh ja, en voor degene die nog niet zo lang ‘meeleest’: dat plakplastic op het raam, zit dus aan de buitenkant he! Ideaal!

 

 

Het is trouwens best heel leuk om te zien dat Guercio qua hoeveelheid net zoveel eet als de volwassen poezels! 

 

 

Hardin, dikke zware grote luie Hardin, heeft problemen met zijn ontlasting. Hij beweegt té weinig, drinkt té weinig, zodat het heel hard is, en hem pijn doet als hij op de bak gaat. Dus heb ik een speciaal goedje op internet bij de dierendrogist besteld en krijgt hij dagelijk 5 ml van dat spul om z’n ontlasting wat zachter te maken. Ik spuit dat dus met een spuitje (Tx Ingrid) in zijn bek en als ‘beloning’ krijgt hij dan als enige een beetje catmilk. De rest van de katten heeft in ieder geval nog het fatsoen om te doen álsof ze Hardin eerst laten drinken, maar Guercio heeft totaal geen last van fatsoen hoor: die duwt Hardin met grof geweld gewoon weg bij het bakje om het zelf leeg te drinken! (natuurlijk zorg ik ervoor dat Hardin wél eerst het nodige zelf binnenkrijgt hoor!)

 

 

Tja en als dan alles toch op is….

 

 

……likken we onze bek nog maar eens af…..

 

 

…..en gaan we ons maar eens wassen…..

 

 

tja, dat krijg je ervan he, als je met je vingers eet….

 

 

….dan kost zo’n manicure wel wat tijd….

 

 

Hee, waar komt die warmte eigenlijk vandaan……

 

 

hmmmm, het lampje weerkaatst hieronder…… 

 

 

… net een spiegel… oh, dan ga ik nog wel even verder met wassen…. (met dank aan Ingrid voor de schone keuken)

 

 

Wilkinson heeft trouwens Guercio ook helemaal geaccepteerd hoor. Het was net alsof hij na een week slapen en lelijk doen, en slapen en lelijk doen, heeft bedacht: het is dus géén nachtmerrie: hij is er nog steeds, dus ik droom niet…. hmmm, dan zit er niets anders op; ik ga wel normaal doen dan! Het is nog allemaal niet van harte maar in ieder geval blaast Wilky niet meer. Niet dat dát Guecio ook maar iets kon schelen hoor. Afgelopen week sprong is zelfs bovenop Zita, terwijl zij lag te slapen! Ook King, waar alle katten toch wel een beetje ontzag voor hebben, moet het regelmatig ontgelden. Een normale, katachtige, terechtwijzing, snapt Guercio echt niet. Of wil hij niet snappen, dát kan het natuurlijk ook zijn!

 

 

 Nee, Guercio is niet snel onder de indruk!

 

 

En alles en ALLES is leuk om te onderzoeken, en zo’n wijnglas… hmmm, kan ik vast ook wel omgooien!

 

 

Maar helaas voor jou knul, heeft de baas het door! 

 

 

Terug wordt vervolgd

©Loes Raaphorst 04/2012