The Healing Code – Alex Loyd – ontdek het geheim van gezondheid

 

 

Nederlands – Paperback
Ook verkrijgbaar als: Digitaal boek
288 pagina’s | Sijthoff | september 2011

ISBN 10 9021805340 
ISBN 13 9789021805344

 

  bol.com Partner

 

Onlangs kreeg ik het verzoek om een recensie te schrijven over het boek De Healing Code van Alex Loyd. Het leek het zoveelste ‘zelfhulpboek’te zijn, wat zijn weg naar mijn boekenkast had gevonden. Nu zit ik persoonlijk, dankzij Reiki, al een paar jaar heel happy in m’n vel, maar ben ik uiteraard nog wel steeds zeer geinteresseerd in elk middel wat een ieder kan helpen om zich beter te voelen. Immers, nog niet iedereen vindt de weg naar mijn praktijk 😉

Persoonlijk ben ik er al járen van overtuigd dat stress in veel meer gevallen dan wij denken de oorzaak is van lichamelijk en/of psychisch ongemak. Op het eerste gezicht sloot dit boek naadloos op mijn opvatting aan, dus vol goede moed begon ik te lezen.

Helaas, halverwege de éérste pagina van het voorwoord, gingen mijn nekharen overeind staan. De woorden ‘god’ en ‘christelijk’ en ‘geloof’ deden mij bijna afhaken, nog voor ik goed en wel begonnen was. Gelukkig was het voorwoord kort…. Maar op pagina 56 kreeg ik mijn eerste ‘AHA’ momentje, en vanaf pagina 60 werd ik volledig geboeid! 

Het boek leest makkelijk, dankzij de korte hoofdstukken. Helaas staan niet alle voetnoten op de juiste pagina, maar daar is mee te leven. Er staan een aantal ‘succes’ verhalen in, die uiteraard heel leuk klinken, maar waar ik toch een aantal kanttekening bij moet zetten: de ziekte ALS is naar mijn bescheiden mening nog steeds ongeneeslijk. Maar, niet geschoten is altijd mis, uiteraard! 

De techniek wordt heel simpel beschreven, al zouden een paar afbeeldingen meer geen overbodige luxe zijn geweest. Echter op youtube zijn voldoende ‘instructie’ filmpjes te bekijken, al dan niet home-made. 

Even was ik bang dat er aan het einde van het boek een enorm bedrag gevraagd zou gaan worden om de Healing Code te weten te komen, maar dat blijkt gelukkig niet zo te zijn.  Er wordt verwezen naar een Engelstalige website, waar na even doorlezen, toch een gratis test op te vinden is! Uiteraard heb ik die test gedaan, en ik kan niet anders zeggen dan dat het helemaal klopt!

Door mijn werk met Reiki ben ik al bekend met het overbrengen van energie via de handen, maar ook voor niet Reiki beoefenaars is dit een hele simpele techniek: een kind kan het leren! 

Voor iedereen die net als ik allergisch reageert op de beknoptheid van het Geloof in God, zou ik willen adviseren, denk op die momenten maar aan ‘het universum’ of ‘de natuurkrachten’, dan is die ergernis ook uit de wereld. Ik ga zeker de Healing Code uitproberen op mijzelf en op mijn clienten, want ik ben overtuigd van de mogelijkheden! 

 

Beschrijving Bol.Com: Ontdek het geheim van gezondheid

Stel je voor dat er een pil bestaat tegen elk mogelijk lichamelijk symptoom, tegen relatieproblemen en tegen blokkades op weg naar succes. Die zou je toch direct kopen? Alex Loyd geeft met De Healing Code een boek in plaats van pillen. 

Op overtuigende en inspirerende wijze en aan de hand van talloze praktijkvoorbeelden laat Loyd je kennismaken met de zeven geheimen van het leven, van gezondheid en welbevinden. Pak de stress aan. Maak iedere dag zes minuten vrij voor zijn methode en leer hoe je je eigen lichaam en geest kunt beïnvloeden zonder een enkele pil.

Veel lichamelijke en psychische aandoeningen vinden hun diepste oorzaak in stress. De adviezen in De Healing Code helpen je je reactie op stress te bestrijden. In de meeste gevallen kun je weer gezond worden, ongeacht de aard van je ziekte. Wondermiddel?

Het eerste deel van het boek behandelt de zeven geheimen van het leven, van gezondheid en welbevinden. Het tweede deel behandelt hoe je De Healing Code zelf kunt toepassen. Alex Loyd geeft daarbij talloze voorbeelden uit de praktijk.

Alles wat je nodig hebt is zes minuten concentratie per dag. Zet je eigen immuunsysteem in werking! Het helpt.

Alex Loyd heeft psychologie en natuurgeneeskunde gestudeerd. Twaalf jaar lang zocht hij naar een middel dat zijn vrouw van haar chronische ziekte zou kunnen genezen. Uiteindelijk ontdekte hij het geheim van gezondheid. Deze ontdekking leidde tot het schrijven van dit boek. De Healing Code is een enorm succes in Amerika.

©Loes Raaphorst 10/2011