The Secret – de wet van de aantrekkingskracht

Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis
Hardcover | 198 Pagina’s | Kosmos Uitgevers
ISBN10: 9021511037 | ISBN13: 9789021511030

 bol.com Partner

The Secret (in de praktijk):

Het geheim is al eeuwenlang bekend en eigenlijk dus helemaal geen geheim. Heel veel mensen uit de geschiedenis hebben er al gebruik van gemaakt en misschien ken je zelf ook wel mensen in je naaste omgeving die er mee werken. 

Het gaat allemaal om aantrekkingskracht: magnetisme als je dat liever hoort. We weten allemaal hoe een magneet werkt; nou ja, misschien niet HOE het werkt, maar wel DAT het werkt.

Alles bestaat uit energie; mensen, dieren, bomen, stenen, de aarde, de kosmos. Dus onze gedachten bestaan ook uit energie. We trekken aan waar we in onze gedachten mee bezig zijn. Maak je je altijd druk over geld, dan heb je dus ongetwijfeld vaak geldzorgen. Maak je je altijd druk over je gezondheid, dan heb je dus vaak ongemakken. De kunst is nu dus om je denken te gaan veranderen, en alleen nog maar positieve gedachten te denken.

Er zijn 3 stappen die belangrijk zijn bij het in praktijk brengen van The Secret. 

 1. Vragen

 2. Vertrouwen

 3. Voelen

Drie V’s! 

 1. 1)De eerste stap is dus ‘Vragen’. Dit doe je eigenlijk altijd: elk moment verzend je gedachten. Alles waar jij je aandacht op richt trek je aan. Je trekt dus ook dingen aan die je niet zou willen, simpel en alleen al omdat je je er zorgen over maakt en dus over piekert. Voorbeeld: je wilt geen geldzorgen? Je denkt dus aan geldzorgen, aan het gebrek aan geld, en je zult dus steeds meer geldzorgen krijgen zolang je je hier zo veel aandacht aan besteed. 

 2. De tweede stap is ‘Vertrouwen’. Dit betekent dat je een onvoorwaardelijk vertrouwen moet hebben dat je zult krijgen waar je om vraagt! Het universum geeft je namelijk alles waarom je vraagt. Dit geldt voor ervaring, spullen, maar ook voor relaties. Alles wat je ooit hebt gewild, bewust en/of onbewust, is opgeslagen in het universum. 

 3. De derde stap is ‘Voelen’. Dit betekent dat als je werkelijk wilt aantrekken wat je wilt, je het ook moet voelen. Je moet als het ware doorvoelen dat je al hébt wat je wenst. Dit is de lastigste stap, en zonder ‘Vertrouwen’ (stap 2) wordt deze stap heel moeilijk. Begin dus met vragen van kleine dingen om je vertrouwen te laten groeien. 

Even wat feiten op een rijtje:

 1. 1)Je creëert je eigen realiteit voor de volle 100%

 2. Je huidige realiteit is dus het resultaat van je eigen denken.

 3. Je trekt datgene aan waar je je aandacht op richt.

 4. Iets ‘niet’ willen of ergens tegen vechten trekt dus juist dát aan, wat je niet wilt.

 5. Om iets te bereiken, te krijgen, te hebben, te doen, te zijn, moet je het gevoel dus al ervaren. 

 6. Iets veranderen doe je dus door je denken aan te passen.

Als je dit nu zelf wilt proberen, bedenk je dan eerst eens dat het universum een heel groot warenhuis is, waar je werkelijk alles kunt kopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is daar aanwezig, en er is een onuitputtelijke voorraad, dus iets is nooit uitverkocht.

Okee, wat doen we bij een warenhuis, een online warenhuis? Precies, we plaatsen een bestelling. Heel belangrijk is het dus wel dat je een juiste bestelling doet.

 1. Ga bij jezelf na wat je wilt.

 2. Formuleer dit precies én in details.

 3. Stel je voor dat deze bestelling behandeld wordt door iemand die jou niet kent.

 4. Is het helemaal duidelijk verwoord? 

 5. Voel (fantaseer, visualiseer) alsof je het al ontvangen hebt.

 6. Je bestelling is nu dus geplaatst. Bedank voor het ontvangen van hetgeen je gevraagd hebt, en vertrouw er nu op dat het onderweg is. 

Je hebt in je leven al heel veel bestellingen geplaatst, zonder dat je je daar van bewust was. Veel van die bestellingen zijn ook afgeleverd, maar misschien heb je daar helemaal niet bij stil gestaan. Hoe dan ook: De wet van de Aantrekkingskracht werkt altijd!

Problemen bij de bestelling? Misschien heb je wel gevraagd, maar niet gekregen?

Een paar voorbeelden:

 • De ene bestelling vervangt de vorige… tja, wat wil je nou? 
  Je moet het personeel van het warenhuis niet in de war brengen natuurlijk.

 • De gedachte: ‘het lukt toch niet’ …. 
  Okee, dan lukt het niet.

 • De gedachte: ‘als het maar uitkomt’ … Je twijfelt dus. 
  Twijfel dan maar verder: er zal niets gebeuren.

 • De gedachte: ‘ik wil gelukkig zijn’ … 
  wat houdt dat dan in voor jou?

 • De gedachte: ‘ik wil meer geld’ …. 
  Hoeveel meer? 1 euro is ook al meer…

 • De gedachte: ‘ik wil werk’ …. 
  Wat voor een werk? Een wasmachine maken?

 • De gedachte: ‘ik wil meer klanten’ … 
  Wat moeten die klanten doen? Kijken, blijven, kopen?

 • De gedachte: ‘ik wil een andere auto’… 
  Mag het een sloopwagen zijn? Wees duidelijk!

 • De gedachte: ‘ik wil een ander huis’… 
  Kraakpand ofzo? Kom op, wees duidelijker, beschrijf het tot in elk detail.

 • De gedachte: ‘ik wil een ton op mijn bankrekening’… wat ga je ermee doen dan?
  Misschien is het voor het universum wel eenvoudiger om je meteen te geven wat je ermee wilt kopen?

Ga dus oefenen met het plaatsen van een bestelling en begin klein. Geef precies aan wat je wilt, vorm, hoeveelheid, wat je ermee wilt doen, enz. En vooral: het maakt niet uit waar het vandaan komt. Ik ken iemand die vroeg om geld voor een nieuw bed. Ze kwam de dag daarna een vriendin tegen die een goed bed over had…

Als je dus geld wilt en je zegt: ik win de hoofdprijs in de loterij, dan beperk je het enorm. Er zijn namelijk heel veel mensen die precies dezelfde bestelling plaatsen en zul je er dus heel lang op moeten wachten. Daardoor loop je andere kansen mis. 

Beschrijving Bol.com: 

The Secret helpt je bereiken wat je zelf voor onmogelijk houdt: geluk, succes, gezondheid, geld, relaties. Wat is The Secret? Waarom staat het overal op nummer 1? Wat is het geheim van The Secret? Wat kan het betekenen voor jou? 

Verwijzingen naar een groot Geheim zijn aangetroffen in mondelinge overleveringen en in religieuze en filosofische geschriften van alle tijden. Slechts weinigen begrepen de betekenis ervan, maar hielden hun kennis voor zichzelf. Nu niet meer… The Secret openbaart alle facetten van het geheim, dat het leven transformeerde van iedereen die er ooit mee in aanraking kwam… Plato, Beethoven, Shakespeare, Einstein. 

Leer het geheim kennen, bereik het onmogelijke… Al weken de nummer 1 op Book Sense, Barnes & Noble.com, The New York Times, Northern California Independent Booksellers Ass., Los Angeles Times, USA Today en SF Gate. En ook in Canada, Groot-Brittannië en Australië nummer één op bijna alle bestsellerlijsten. Oprah Winfrey wijdde er twee volledige tv-shows aan, waarvan de eerste al in Nederland is uitgezonden op 15 maart.

 bol.com Partner

 ]]>

Bron Workshop©Loes Raaphorst 10/2007