De Trap Van De Huidverzorging

Waarom is het nu zo belangrijk om zowel een dag als een nachtcrème te gebruiken? Het heeft te maken met de werking van de huid. Overdag is beschermen heel belangrijk en ’s nachts moet de nadruk op de voeding van de huid liggen.

Wat gebeurt er nu precies als we alleen een dagcrème gebruiken. We beschermen ons overdag dus helemaal suf….. we gooien er misschien zelfs hele hoge beschermingsfactoren tegen aan, maar verbeteren doen we niet.

Alleen een nachtcrème dan? Het verhaal is ongeveer hetzelfde; we voeden die nieuwe celletjes helemaal rond en dik, om ze vervolgens overdag dood te laten gaan omdat we niet beschermen. Ook hier schieten we dus niets mee op.

Door een combinatie te gebruiken van een dag en een nachtcrème, kunnen we uiteindelijk ons huidtype verbeteren. Onze huid kan er dan qua vochtigheid op vooruitgaan, omdat wat wij ’s nachts verbeteren, wij overdag in stand houden en dus niet een treetje “terugvallen”.

Natuurlijk verbetert een huid zich niet zichtbaar binnen 2 weken, zoals in sommige reclameboodschappen te zien is. Dit is werkelijk de grootste kolder aller tijden, omdat een gezonde, normale huid er ongeveer 28 dagen overdoet zich helemaal te vernieuwen. Het duurt dus ongeveer 4 weken voordat dat huidcelletje na de celdeling, uiteindelijk aan de oppervlakte van onze huid als een huidschilfer afsterft.

Daarom zul je ook minstens een paar maanden consequent moeten smeren met een hoogwaardige crème, wil je echt verbetering zien. Resultaat zie je waarschijnlijk al wel eerder, want een huid die goed verzorgd wordt ziet er altijd stralender en gezonder uit. Maar voor verbetering moeten we iets meer geduld hebben.

©Loes Raaphorst 2003