Uiterlijk is niet belangrijk – toch?

Weet je, we zijn allemaal op deze wereld om lessen te leren, om onze ziel te ontwikkelen. Die levenslessen kiezen we zelf uit, in grote lijnen is dat vastgelegd. Natuurlijk hebben we een vrije wil, maar als je door die vrije wil te ver afdwaalt van die levenslessen, leer je dus niets en kom je die lessen keer op keer weer tegen. (net zolang tot je een keer wilt luisteren!) 

Het lichaam wat we hebben is niets meer en niets minder dan een jasje voor onze ziel. Het is wel belangrijk dat we er een beetje goed voor zorgen, want anders komen er gaten in die jas en worden we ziek. Maar, hoe die jas eruit ziet, is totaal onbelangrijk!! Een winterjas, een zomerjack, een regencape, een bontjas… het maakt allemaal niets uit! 

Als je hier echt in gelooft, dán zul je merken dat je uiterlijk dus helemaal niets meer betekent voor je. Dan ga je inzien dat het om het innerlijk van een mens gaat! Zolang je dat nog niet inziet, maak je je dus druk over uiterlijkheden, over de lijn, over je ogen, over je neus, over je benen en ga zo maar door. Niet alleen bij jezelf, maar ook bij anderen!! 

Sommige mensen hebben al wel door dat het bij andere mensen niets uitmaakt…. ze houden bijvoorbeeld zielsveel van een kale, dikke man, terwijl ze heus wel zien dat hij in dit leven niet bij de Chippendalers zal kunnen! Ze zien het alleen nog niet bij zichzelf… en tot ze die les geleerd hebben, dus om ook zichzelf te nemen zoals ze zijn, dus de jas te accepteren voor wat hij is, komen ze zichzelf tegen. Zien ze zichzelf als te dik, te dun, te groot en te klein!

Dat zieltje van ons, past in elke jas… en dát moeten we gaan leren in te zien! 

Ik zeg altijd maar…. wees lief voor jezelf. Als je honger hebt, eet dan! Als je trek hebt, snoep dan… maar doe het met mate en bedenk je op dat moment of je echt honger hebt, of trek hebt, of dat je onvrede aan het wegvreten bent. Die onvrede moet je ontleden… erachter komen wát het is, en dat dan aanpakken! 

©Loes Raaphorst 05/2006