Update Paniek 

De december maand is weer voorbij en daarmee is het 3e jaar van Loesje.info achter de rug. Sinds een jaar had ik bij mijn server een programma draaien, waarmee ik ‘webmail’ kon versturen. Met andere woorden, ik kon met één mailtje, alle mensen die zich hadden ingeschreven voor een update-mail, bereiken! Handig dus, want de lijst was inmiddels uitgegroeid tot ruim 430 adressen! 

Helaas heeft mijn server een instellingsfout gemaakt en in plaats van dat alleen ik, als webmaster, dit programma kon bereiken, konden meer mensen dat. Sterker nog, één persoon, die geen update-mail meer wilde ontvangen heeft dit niet bij mij persoonlijk, maar bij de server gemeld, waardoor.. ja, jullie raden het al, alle 430 adressen deze mail binnenkregen. Waarna nog meer ‘slimmeriken’ hierop gingen replyen, en ja hoor, de paniek was compleet. 

Honderden mails over en weer, tot elke mailbox compleet uit z’n voegen knapte. Na een halve dag waren er ook mensen die mij persoonlijk gingen mailen, gelukkig maar, zodat ik het dus in ieder geval wist! Uiteraard vond ik dit allemaal heel erg vervelend! In tegenstelling tot wat heel veel mensen dachten, want ik heb echt ongelooflijk veel asociale mailtjes ontvangen. Vol met beledigingen en men schuwde zelfs niet om me te bedreigen! 

Iedereen die mij heeft gemaild, heeft een persoonlijke excuus mail van mij ontvangen. Niet omdat het mijn schuld was, maar wel omdat ik het heel erg vervelend vond! Maar ondanks dit, bleven de meeste mensen onredelijk boos… Als zelfs excuses niet meer aanvaard worden, weet ik het eigenlijk niet meer! Om te beginnen heb ik de server benaderd en daar de hele mailinglist verwijderd. Iedereen die zich dus ooit heeft aangemeld voor een update mail, óf mij via Loesje.info een vraag heeft gesteld, is nu dus verwijderd van de lijst. Sterker nog, ik heb mij voorgenomen om geen update mails meer te versturen. 

Dit vind ik eigenlijk wel erg jammer, want ik ben erg actief op mijn site, en er verschijnen wekelijks nieuwe artikelen. Ik hoop dus dat mijn vaste bezoekers wel terug zullen blijven komen, ondanks het feit dat ik wel moet zeggen dat ik de mensen die mij zelfs bedreigd hebben liever kwijt dan rijk ben! Helemaal vanwege de aard van mijn site’s: iedereen die mij een beetje kent weet dat ik absoluut geen kwaad in de zin heb én altijd het beste van de mensen denk. 

Ik wil toch wel in contact met de lezers blijven, dus de gewone ‘email’ en ‘reactie’ functie van de site blijft bestaan. Daarnaast wil ik gaan beginnen met een weblog, waar men dus ook zelf op kan reageren. Alhoewel ik er wel meteen bij wil zeggen dat asociale, vervelende en beledigende reacties acuut verwijderd zullen worden! Laten we alsjeblieft proberen elkaar met respect te behandelen, óók op internet! 

©Loes Raaphorst 01/2007