Uranus van Sahasrara

Uranus is de planeet die ons kruinchakra kan voeden. De energie van Sahasrara voelt zich er goed bij. Op onze spirituele weg naar een zich steeds meer openend kruinchakra kan Uranus een inspirerende begeleider zijn. Ooit zal de volledige ontsluiting leiden naar het volmaakte inzicht. Het pad ernaartoe is een hindernisbaan, waarvan wij zelf de obstakels vormen. Het is goed om Uranus je op dat pad te laten vergezellen. De energie van Uranus is ongekend krachtig en dat heb je nodig op deze reis, dis alles in zich heeft om je te ontmoedigen. Het gaat echter niet alleen om kracht. Om de energie van Sahasrara ooit optimaal te kunnen verwerven, zul je ook inventief moeten zijn. Onderweg zullen de ‘struikelblokken’ om een benadering vragen die afwijkt van het geëigende. 

Sahasrara kan uiteindelijk de ultieme beloning worden van de zoektocht van dit leven en van eerdere levens. Van huis uit zijn we meestal geneigd om vanuit vaste patronen te denken. Om Sahasrara in optima forma te ervaren moeten we deze doorbreken. En dat is Uranus op het lijf geschreven. Het is wars van de knellende banden van het gangbare; hij kan onverwacht een totaal andere invalshoek voorstellen, die een verrassend nieuwe kijk op de situatie geeft. Dat zal een onthutsende uitwerking op je hebben. Je op het verkeerde been zetten en je daardoor onzeker maken. Terwijl de tocht op zich al zwaar genoeg is. 

Maar het perspectief van Uranus zal ook verfrissend uitpakken en je losschudden uit je starre denkpatroon. Het verkregen inzicht – het uiteindelijke doel – zal veel patronen veranderd of verwijderd hebben. Inzicht vereist vrij uitzicht en zonder muren of deuren kun je alles doorzien. Het gaat dus om het verwijderen van de vaak vele obstakels. Resultaat van je, door jezelf bewust of onbewust opgelegde, verwachtingspatroon. Vaak van jongs af aan meegekregen en daarna gecultiveerd. J

e gedrag, houding en manier van denken zijn ontstaan vanuit het enge kader van je eigen beperkte perspectief. Uranus kan je helpen die cirkel te doorbreken. Zijn energie kan zulke grillige wendingen nemen dat hij de opening voor je vindt en dan komt er ruimte. Blijken relaties misschien illusies te zijn,. Zie je plots verborgen talenten en bent je in staat vanuit die nieuw inzicht vrij uitzicht te krijgen op het volgende gedeelte van je pad.