Vakantieprobleem – in verwachting…

 

Normaal gesproken waren we nu al wel weer een keer een weekje naar Engeland gegaan, maar nu King er is, wil ik nog niet op vakantie; in ieder geval niet voor hij wat ouder en gecastreerd is. Voor King bij ons kwam, hebben we al nagedacht over de ‘vakanties’. Geen probleem, volgens mijn vriendin: zij zou op King passen. Maar ja, inmiddels heeft zij een grote Bordeaux Dog in huis. Natuurlijk is het wel uit te proberen, maar voor een weekje, al die stress voor King op ons hals halen, zag ik niet zitten. Dus hier en daar rondgevraagd, maar overal kreeg ik hetzelfde te horen: voor een Maine Coon is het niet goed om een week alléén thuis te blijven. Daar zijn het gewoon té sociale katten voor. Maar wat schertst mijn verbazing?? Lex, die man die nooit meer katten wilde, die man die niet van katten houdt, die man die na zijn ervaring met Siamezen volkomen genezen was van katachtigen, die man zei doodleuk: nou dan neem je er toch een vriendje voor King bij?!

 


mama
papa

 

Tja, dát laat ik mij geen twee keer zeggen natuurlijk. Dus meteen contact met de fokker van King opgenomen, en ja hoor, zij heeft op dit moment nog kittens beschikbaar. Niet van dezelfde papa en mama als van King, maar wel van een hele mooie lijn binnen de Maine Coons. Ik vind een Black Smoke, een hele mooie kleur, en daar zitten nu nog 2 katertjes van 11 weken bij de Cattery. Volgende week vrijdag gaan we kijken en kiezen en 2e pinksterdag krijgen we dan weer gezinsuitbreiding!

 


Orlando
Onyx

 

Voorlopig is het dus nog even afwachten, welke van de twee het gaat worden, maar dat het één van deze twee wordt, is al zeker. We hebben ook al een naam bedacht. Of liever gezegd: Lex heeft een naam bedacht! Het moet een jongensnaam zijn, natuurlijk, en wel een beetje een stoere, want een Maine Coon kan aardig groot en indrukwekkend worden. Een naam als ‘muisje’ is dan niet echt toepasselijk natuurlijk. Ooit waren we het er al over eens (ook voor een hond kan dat namelijk) om eens een beestje James te noemen. Gewoon, omdat dat wel ‘apart’ is. Maar ja, we wilden toch ergens wel een link met King houden (met Elvis dus) en aangezien we binnenkort weer naar een concert van James Burton gaan, wordt het Burton! James Burton was niet voor niets de vaste gitarist van Elvis én hij staat bekend als één van de beste gitaristen ter wereld. 

 

Hihi,… zou dit een voorbode zijn van een complete TCB Band? 

 

Update: Kraambezoek!

 

 

wordt vervolgd

©Loes Raaphorst 05/2010