Voor het eerst….. Reiki!

Na heel lang wikken en wegen is het er dan toch van gekomen: mijn eerste Reiki behandeling! Het klinkt misschien een beetje vreemd, dat ik er zo lang over nagedacht heb, voor ik de stap durfde te nemen. De oorzaak daarvan ligt in een gebeurtenis in het verleden. Een vreselijke, onaardige, betweterige vrouw wilde mij perse laten kennismaken met haar nieuwe ‘hobby’. 

We hebben het over iemand die, alleen bij het horen van haar naam, al mijn haren overeind liet staan. Of je nu wilde of niet, ze ‘dwong’ een ieder in haar omgeving haar Reiki behandelingen te ondergaan. Ook bleef ze volhouden dat het alle kwalen kon genezen. Zelfs de hond van de buren moest het ontgelden: het beest werd in de houtgreep genomen met de mededeling dat zij hem wel even van zijn manke poot af zou helpen.

Toen ik tussen de tenen van het arme beest een ‘distel’ zag zitten en die voorzichtig weghaalde, kwam het natuurlijk door de Reiki en niet door het ontbreken van de pijnlijke doorn dat het beestje weer normaal liep. Kortom: als ik al enige twijfel had omtrent deze universele levensenergie, werd deze alleen nog maar groter door de onzin die dit familielid uitkraamde.

Jaren later kwam ik per toeval terecht bij een schoonheidsspecialiste. Een heel lief zachtaardige vrouwtje die haar vak verstond. Van mijn collega’s had ik een cadeaubon gekregen voor een voetmassage. Misschien voor velen niet echt een leuk vooruitzicht, maar persoonlijk vind ik het heerlijk wanneer iemand aan mijn voeten zit. 

Ik wist niet wat mij overkwam: het was zalig! Ik kon mij heerlijk ontspannen, wat ik al een hele tijd niet meer kon. Ik keek dan ook heel verbaasd op toen de schoonheidsspecialiste halverwege stopte… ze had last van hele warme handen, vertelde ze mij. Sinds zij haar Reiki graad gehaald had, ‘overviel’ het haar ook tijdens haar werk in de salon. Reiki mag alleen met toestemming gegeven worden, dus zij ervoer dat als niet prettig. Ik daarentegen had nog nooit zo’n heerlijke voet massage gehad!

Inmiddels zijn we jaren verder en is mijn huidige situatie van dien aard, dat ik wel degelijk open sta voor alternatieve genees- en behandelwijzen. Mijn slaapprobleem ‘hoort’ al 18 jaar bij mij, net als migraine en van innerlijke rust heb ik al helemaal geen kaas gegeten, dus toen mij een Reiki behandeling aangeboden werd door een hele lieve vriendin, heb ik volmondig ‘Ja’ gezegd!

Vanochtend was het dan zover. Rond 11 uur stond ik zenuwachtig maar vol verwachting op de stoep bij mijn vriendin. Na een kop koffie was het dan zover; op naar het Reiki kamertje. De sfeer daar was fantastisch. Een heerlijke boekenkast met glazen deuren, olie brandertjes op een tafeltje en schitterende kristallen op de vensterbank. Ergens kwam muziek vandaan, rustig kabbelend op de achtergrond. Ik rook Lavendel en voelde mij direct op mijn gemak. 

Een heerlijk bed stond klaar, met kussentje en ik mocht gaan liggen. Mijn vriendin concentreerde zich even en mijn ogen gleden als vanzelf dicht. Heel langzaam straalde er een warm gevoel door mijn hoofd. Even had ik het heel moeilijk mijn ogen rustig te houden, maar al snel werd ik loom, en net zo ontspannen als op een warme zomerdag aan zee. Denken kon ik niet meer, alleen nog maar wat soezen, terwijl hele lichte kleuren voor mijn ogen dansten. Even wist ik niet of ik mijn ogen nu open of dicht had…. ik zag toch echt kleuren?!

Toen mijn vriendin ter hoogte van mijn borst of hart was, liepen er een paar tranen uit mijn ogen, maar zonder dat ik daar echt last van had; het gebeurde gewoon! Ik merkte dat mijn ademhaling heel regelmatig werd en haar handen waren troostend warm. Toen ik mij uiteindelijk om moest draaien, kwam ik van heel ver weg 😉 

Mijn ‘achterkant’ kreeg dezelfde behandeling. Vooral mijn schouders en onderrug werden zalig verwarmd door haar handen. Steeds lager, totdat ik merkte dat het helaas voorbij was. Oh wat had ik graag nog een uurtje zo gelegen. Heel rustig ben ik overeind gekomen en kreeg ik een heerlijk lavendelblauw glas water. Toeval? Ik weet het niet. Ik weet alleen dat ik heel erg veel dorst had en water mij nog nooit zo lekker gesmaakt heeft. 

Na het ’trekken’ van een paar inzichtkaarten, die wel heel toepasselijke teksten hadden, mocht ik mijn laarzen weer aan doen en was het voorbij. De rest van de dag ben ik voor het eerst in tijden opgewekt, uitgerust en ontspannen geweest. Mijn vriendin is ervan overtuigd dat ik vannacht zonder hulpmiddelen goed zal slapen. Ik wacht het wel af en zal het hier zeker vermelden.

Voor nu rest mij dus: welterusten, droom maar lekker!

Het Resultaat!

Normaal gesproken ben ik niet moe te krijgen; zonder gekheid, ik zal nooit de eerste zijn om naar bed te gaan, wetende dat ik zeer waarschijnlijk toch de halve nacht wakker lig, lokt mijn bed mij beslist niet. Gisteravond kon ik mijn ogen echter met moeite open houden en voor het eerst in jaren heb ik als een bootwerker ongegeneerd zitten gapen op de bank. Dus, daar maar gehoor aangegeven en richting slaapkamer vertrokken op een voor mij vroeg tijdstip. 

Vrijwel direct ben ik in slaap gevallen… Misschien voor de meeste mensen een doodgewone zaak, maar voor mij een hele grote uitzondering, welke meestal gevolgd wordt door onrustige dromen of al ontwaken na een uurtje om vervolgens weer de hele nacht wakker te liggen. Niets van die alles echter…. Ik heb werkelijk als een roos geslapen, ben nergens wakker van geworden en toen ik uiteindelijk bijna tegen het middaguur wakker werd, voelde ik mij voor het eerst in jaren, heerlijk ontspannen en uitgerust!

Als dit het resultaat is van een Reiki behandeling dan wil ik een abonnement!!! Sterker nog, ik ga er absoluut werk van maken zelf mijn Reiki graad te halen. 

©Loes Raaphorst 2002

Reactie Anita

Hoi,

Heerlijk toch dat je op die manier ervaart wat Reiki bijvoorbeeld kan doen. Ik heb Reiki 1 nu sinds februari en heb bijna altijd warme handen. Ik ben visueel beperkt en reumapatiënte. Ik behandel mezelf elke dag en merk meer en meer verbetering inde zin van rustiger worden, mentaal stabieler, maar ook minder zwelling en pijn. Daarnaast heb ik enige obsidianen en sindsdien is mijn zicht verbeterd!!!

Als ik een totale behandeling heb genoten met Reiki of Q-touch dan ben ik echt heel erg moe en kan slapen als een blok, dus ja het is de Reiki die dat kan bewerkstelligen.

Groetjes, Anita

Hoi Anita,

Ik heb dat artikel al een tijd geleden geschreven, en inmiddels ben ik al weer een paar jaar Reiki master. Ik heb heel erg veel baat bij Reiki gehad. Eerst om een depressie te boven te komen, slaapproblemen aan te pakken, en nu om met fibromyalgie om te leren gaan. Dus ja, net als jij, kan ik uit ervaring zeggen dat het wel degelijk werkt!

liefs, loes

Bron Email©Loes Raaphorst 04/2007