Vriendschapssymbolen – Gedichten

Een gedicht is een perfecte manier om uw gevoelens voor een goede vriend(in) uit te drukken. Denk bij het maken van uw gedicht aan alle eigenschappen die uw vriend(in) speciaal maakt, zoals ‘hij maakt me altijd aan het lachen’, of ‘ze kan goed luisteren’.

Een gedicht schrijven

Vanuit dit gevoel kunt u proberen woorden te bedenken die rijmen, om vervolgens langzaam het gedicht op te bouwen. Begin uw gedicht met bijvoorbeeld: ‘hij luistert trouw naar mijn verhaal en laat me lachen als ik baal’. 

Als u wat regels heeft opgeschreven – 10 tot 12 is genoeg – bedenk dan een leuke presentatie. Maak bijvoorbeeld een vriendschapkaart met wat symbolen van deze poster of geef uw vriend(in) een mooi notitieblok met uw gedicht op de eerste pagina.

Bron MBS ©Loes Raaphorst 01/2006