Vrouwen zijn Fantastisch

Toen God eenmaal de vrouw schiep was Hij reeds 6 dagen aan het overwerken. Er verscheen een engel en deze zei: “Waarom spendeert u zoveel tijd aan dit model?” De Heer antwoordde: “Heb je al gezien aan welke voorwaarden ze moet voldoen?” 

“Ze moet helemaal te wassen zijn, 200 beweegbare delen hebben die allemaal te vervangen zijn, ze moet functioneren op cola light en kliekjes, een schoot hebben waar 4 kinderen op kunnen zitten, een kus die alles kan genezen, van een geschaafde knie tot een gebroken hart EN ze mag maar 1 paar handen hebben.” 

De engel was overweldigd door alle voorwaarden: “1 paar handen! Niet te geloven! En dat is het standaard model? Dat is teveel werk voor 1 dag. Neem op z’n minst morgen erbij om het af te maken.” 

“Maar dat gaat niet,” protesteerde de Heer. “Ik ben bijna zover, ik heb deze creatie die zo dicht bij mijn hart ligt bijna afgerond. Ze geneest zichzelf al als ze ziek is EN werkt 18 uur op een dag.” 

De engel kwam dichterbij en raakte de vrouw aan. “Wat heeft U haar zacht gemaakt Heer.” “Ze is zacht” zei de Heer, “maar ik heb haar ook heel hard gemaakt. Je hebt geen idee wat zij kan doormaken of voor elkaar kan krijgen. 

“Kan ze ook nadenken?” vroeg de engel. De Heer antwoordde: “Ze kan niet alleen nadenken, ze is ook in staat om zaken te beredeneren en te onderhandelen.” 

Toen viel de engel iets op, hij raakte de wang van de vrouw aan. “Oeps, ik geloof dat deze lekt! Ik zei toch dat u er teveel instopte.” Dat is geen lekkage,” corrigeerde de Heer “dat is een traan”. “Waar dient een traan voor?” vroeg de Engel. 

De Heer zei: “De traan is haar manier om uiting te geven aan haar vreugde, haar leed, haar pijn, haar teleurstellingen, haar liefde, haar eenzaamheid, haar droefheid en haar trots.” De engel was onder de indruk. “U bent geniaal, Heer. U heeft aan alles gedacht! De Vrouw is werkelijk ongelooflijk.” 

En dat is ze! Vrouwen hebben krachten die mannen doen verbazen. Zij doorstaan ontberingen en dragen lasten, maar houden vast aan geluk, liefde en vreugde. Ze glimlachen wanneer ze willen schreeuwen. Ze zingen wanneer ze willen huilen. Ze huilen als ze blij zijn en lachen als ze nerveus zijn. 

Ze vechten voor datgene waar ze in geloven. Ze verzetten zich tegen onrechtvaardigheid. Ze accepteren geen ‘nee’ als ze geloven dat er een betere oplossing is. Ze nemen minder, opdat hun familie meer heeft. Ze begeleiden een bange vriend(in) naar de dokter. 

Hun liefde is onvoorwaardelijk. Ze huilen wanneer hun kinderen zichzelf overtreffen en juichen als hun vrienden in de prijzen vallen. Ze zijn blij met het nieuws van een geboorte of huwelijk. Hun hart breekt als een vriend(in) sterft. Ze betreuren het verlies van een familielid, maar blijven sterk wanneer ze denken dat er niet genoeg kracht over is. Ze weten dat een knuffel en een kus kan helpen een gebroken hart te helen. 

Vrouwen zijn er in alle maten, kleuren en vormen. Ze zullen rijden, vliegen, lopen, rennen of mailen om te laten zien hoeveel ze om je geven. Het hart van de vrouw zorgt dat de aarde draait. Zij brengen vreugde en hoop. Zij bezitten compassie en idealen. Zij ondersteunen familie en vrienden. 

Vrouwen hebben essentie om dingen te zeggen en alles te geven. Vertel dit aan al je andere vriendinnen, je dochter(s), je (schoon)moeder, je (schoon)zus(sen), je collega’s en andere(buur)vrouwen uit je directe omgeving zodat ook zij zich weer eens realiseren hoe fantastisch ze eigenlijk zijn; want vrouwen hebben maar 1 fout: Ze vergeten nog wel eens aan zichzelf te denken….. 

Bron: email ©Loes Raaphorst 10/2005