Wales – Ierland – Engeland – vakantie 2017 – Dag 4

24/4 We nemen afscheid van The Bear Hotel in Crickhowell en gaan op pad richting de boot naar Ierland. We hebben niet heel veel tijd om te lummelen want er wacht een Ferry op ons. Of liever gezegd, die wacht dus niet! Onderweg hebben we wel wat regen, maar over het geheel genomen valt het weer reuze mee. Om 2 uur zijn we in de haven. We vertrekken vanuit Fishguard naar Rosslare in Ierland. 

De boot is een ramp. Het is een vreselijk oud gevaarte, vies en roestig. Bovendien is het te koud om buiten op het dek te staan, dus zijn we verplicht om op de smerige banken te blijven hangen. Ik had schone kleren aangetrokken, maar gezien de oude stank van frituur en nicotine wat in de bekleding van de stoelen zit zal dat dus vanavond meteen in de waszak belanden. Bovendien is de koffie schreeuwend duur. Na 3 uur en 3 koppen koffie zijn we 26 euro armer. Sorry, maar ik vind dat geen prijzen meer! 

Gelukkig is het uitzicht wél de moeite waard…. 

Moeten we dus wél voor naar buiten, want door de ramen is niets meer te zien.. zo vies is het allemaal!

Dit keer niet eigenwijs geweest en gelukkig mijn winterjas mee uit de auto genomen!

Het eerste ritje in Ierland is een feit en het valt wel meteen op dat het er keurig uitziet. De wegen zijn goed en alles is schoon. Het geld wat ‘Zuid’ Ierland van de EU heeft gekregen is overduidelijk goed besteed. Ik ben wel even verbaasd… mag je hier gewoon met 80 door een dorpje scheuren? Ehm… nee dus… het zijn ineens weer kilometers in plaats van mijlen op de verkeersborden! Ja, en gewoon euro’s zegt Lex….. ouch.. ik moet voortaan toch beter m’n huiswerk doen geloof ik 😉

Even na 18.00 uur kunnen we weer van boord en dan gaat het snel want we zijn al om 18.45 in ons hotel in Wexford. Wexford is een stadje uit de Vikingtijd en er staat zelfs nog een stukje van de stadspoort uit 1300 overeind. We gaan op zoek naar een pub om iets te eten, maar even denken we dat het tegenvalt, tot we een soort van ‘saloon’ ontdekken. Yummy! Lekker eten in een leuke tent!

Wie zei ook alweer dat het altijd regent in Ierland?

Rare lui hoor, hier in de pubs 🙂

wordt vervolgd

©Loes Raaphorst 05/2017