Yoga Oefening – Vergeven

Vergeven is een ontwaken van het hart, thuiskomen bij een gevoel van eerbied. Het is ene transformatie van schaduw in licht. Jezelf vergeven, iemand vergeven brengt je terug bij jezelf. Het vraagt om licht te laten schijnen op een donker innerlijk deel. Als we spanning, beperkingen en oordelen loslaten kunnen we ons hart weer openen.

De Oefening:

Ga zitten met je benen ingetrokken. De voeten leg je voor elkaar op de grond. Voel hoe je zitvlak contact maakt met de aarde en van daaruit recht je je rug. Vouw je handen tegen elkaar aan voor het hart, de ellebogen langs je lichaam en ontspan je mond en schouder.

Breng je aandacht naar binnen door je ogen te sluiten.
Voel wat deze houding voor je doet terwijl je daar rustig zit:

‘Hier ben ik dan’. 

Stel je voor dat je stralen wit licht inademt en liefde uitademt. 
Doe dit een paar minuten.

Dorien van Nieukerken is opgeleid door Deepak Chopra. Ze geeft o.a. yogalessen. Kijk voor meer informatie over haar trainingen op www.heartoheart.nl               

 bol.com Partner

]]>

Bron Happinez©Loes Raaphorst 11/2007