Zita – mijn eerste dag in mijn nieuwe omgeving!

Na een hele vervelende ochtend, ik kreeg een chip in mijn schouder, werd ik eindelijk opgehaald door mijn nieuwe baasjes. Zouden mensen ook een chip in hun lijf geschoten krijgen, of zijn alleen wij honden de pineut? Jakkes, het was echt helemaal niet leuk. Gelukkig werd ik door mijn nieuwe vrouwtje lekker geknuffeld…mmm ze ruikt wel lekker hoor, maar het is wel erg warm op haar arm…pffffft. De fokker wilde mij ook nog even gedag zeggen, maar ik was nog niet vergeten dat zij mij die ochtend naar dat mens met dat chip-ding had gebracht! Hèhè, eindelijk zijn ze uitgepraat, en mag ik voor het eerst het hek uit. Goh, een klein rood autootje… moet ik dáár in? Zijn ze soms vergeten dat ik van plan ben heel groot te worden? Nou ja, vooruit dan maar. Aha, ik mag wel op schoot, dat is tenminste iets, maar wat is het warm zeg! Hoi, lekker autorijden, daar heb ik geen hekel aan. Grrrr, lig ik net lekker te slapen, moet ik van de baas wakker worden om het bordje van Den Haag te zien, wat ze notabene weggehaald hadden!!! Hee…aan de andere kant is het groen… misschien ga ik daar wel eens met m’n baasjes naar toe. Het heet Zuiderpark ofzo, klinkt in ieder geval wel lekker. Jeetje, wat een hobbels hier in de straat; ga ik hier wonen??? Ahum, een trap, daar trap ik voorlopig dus nog niet in: ze draagt me maar! Snuf… het ruikt hier vreemd zeg. Ik ruik helemaal geen honden, eerder iets anders, maar wat??? O jee, ja hoor, daar heb je die flitser weer: ik moet weer op de foto. Ik hoop dat ze mij nu even laten slapen, want ik ben doodmoe!

Zo, dat waren de foto’s dus. Het bevalt mij hier best wel. Ik heb gelukkig mijn etensbak en mijn water gevonden. Het vrouwtje heeft mijn brokken nog even geweekt, dus dat smaakte best wel. Gelukkig hebben ze hier ook een erf, net als waar ik geboren ben, alleen ze noemen het een balkon ofzoiets. In ieder geval liggen er tegels en daar ben ik aan gewend. Ze moeten alleen allemaal nog wel even afleren te komen kijken als ik even ‘iets’ moet doen daar… wat denken ze wel, een meisje van mijn leeftijd wil graag wat privacy. Speeltjes heb ik ook al gevonden: de bank, de tafelpoot, het kleedje in de gang en het snoer van de telefoon, maar ik geloof niet dat ze daar erg blij mee zijn. De baas kwam tenminste meteen met een soort ‘klos’ aanzetten. Hij vergeet alleen voor te doen wat ik daarmee moet doen??? Ik heb geloof ik alle kamers wel bekeken inmiddels, alhoewel in die ene kamer is het niet helemaal in orde hoor! Volgens mij is die hond niet helemaal goed. Hij kan niet blaffen, en ziet er heel raar uit. Je ziet hem op de laatste foto. Vreemd ras, maar het zal wel wennen. Niet iedere hond is zo mooi als ik! 

Meer foto’s

©Loes Raaphorst < 2005