Zita – de eerste week – de foto’s

Hallo allemaal, daar ben ik weer even. Inmiddels ben ik al 5 dagen en nachten op mijn nieuwe adres en het bevalt mij hier wel. De eerste avond werd ik flink geknuffeld en dat was heerlijk, maar toen ze naar bed gingen werd het minder leuk: ik werd notabene in een doos gestopt naast het bed van het vrouwtje! Het was dat ik erg moe was, maar daar heb ik dus wel verandering in gebracht, dat begrijpen jullie natuurlijk wel! Ik heb twee nachten geoefend en nu kan ik dus gewoon zelf die doos uit. Lig ik lekker waar ik zelf wil in de slaapkamer. Nou ja, willen is een groot woord, want ze doen dus gewoon de kamerdeur dicht. Nu is het natuurlijk best gezellig om bij het baasje en het vrouwtje te slapen, maar die lui maken zo’n herrie!!! De baas snurkt vreselijk en het vrouwtje knarst op haar tanden, ik doe geen oog dicht op die manier! Misschien komt dat ook wel door de hitte, want het is erg heet bij deze baasjes. Gelukkig staan de balkondeuren open, en kan ik daar tenminste even plassen als ik ’s nachts “moet”. 

Het vrouwtje speelt gelukkig ook vaak met mij: haha, ze denkt dat ze sterker is dan ik, maar da’s lekker helemaal niet waar hoor. Zij speelt namelijk vals, want ik mag mijn tandjes niet eens gebruiken. Ach, ik laat haar maar in die waan, want als ik heel braaf ben krijg ik wat lekkers van haar. Niet verkeerd hoor, zo’n broekzak vol met koekjes! En als ik heel moe ben mag ik lekker op schoot slapen… eens kijken hoe lang zij dat vol houdt 😉 We zijn gelukkig ook al flink vaak naar buiten geweest. De eerste keer naar iets wat zij ‘de duinen’ noemen. De baas ging meteen weer uit zijn bolletje: mooie stad achter de duinen, zei-ie…. nou dat zal allemaal wel, het rook er in ieder geval heerlijk! Ik heb er zelfs even losgelopen… dat was wel een klein beetje eng, maar ik bleef gewoon achter het vrouwtje aanlopen en dat leek ze wel leuk te vinden, gezien het aantal koekjes wat ik kreeg!

Dat Zuiderpark, waar ik het al over had, is niks hoor. Ze hebben daar bergen! Ik moest heuvel op, heuvel af en ik was dan ook doodmoe. Ik heb flink zielig gekeken en toen mocht ik tenminste even op het bankje slapen. Gelukkig hadden ze water meegenomen voor mij, want ik had zo’n last van de warmte, niet normaal meer. Weet je wat wel heel erg leuk was? We zijn een dagje naar een soort speelplaats geweest, Drievliet noemden ze het. Hele gave dingen hebben ze daar en veel mensen die mij heel leuk vonden en kwamen aaien! Enne, ik kon bijna de auto zelf terugvinden op het parkeerterrein, knap van mij he? Trouwens over die auto, ik kan ook al zelf alleen voorin zitten. Ik had gehoord dat het vrouwtje boodschappen moest doen, maar ik wilde nog niet alleen thuis blijven, dus heb ik heel erg gepiept toen het vrouwtje onder de douche stond en toen heeft zij mij lekker toch meegenomen naar de winkel. Het mag eigenlijk niet geloof ik, maar ik ben gewoon lekker in het karretje gaan liggen en ben in slaap gevallen. Ik vind het wel lekker in de winkels: daar is het niet zo warm tenminste. 

 

 Meer foto’s 

©Loes Raaphorst < 2005