Zwaan – Gratie

Zwaan…
De kracht van de vrouw,
die de Heilige Ruimte betreedt.

Die de toekomst aanraakt,
een eeuwige genade brengt.

Kleine Zwaan vloog door de Droomtijd, op zoek naar de toekomst. Ze rustte een ogenblik uit in de koelte van een meertje. Ze keer zoekend om zich heen omuit te vinden waar de toegang tot de toekomst was. Zwaan was enigszins in verwarring. Ze war op haar eerste vlucht alleen per ongeluk in de Droomtijd terechtgekomen. Het landschap van de Droomtijd verontrustte haar een beetje.

Toen Zwaan onhoog keek, zag ze hoog boven Heilige Berg het grootste kolkende zwarte gat dat ze ooit had gezien. Waterjuffer kwam voorbij vliegen. Zwaan hield Waterjuffer aan om naar het zwarte gat te vragen. Waterjuffer zei: ‘Zwaan, dat is de toegang tot de andere niveaus van verbeeldingskracht. Ik ben vele, vele manen de bewaker geweest van de illusie. Als je daar wilt binnengaan, zou je toestemming moeten vragen en het recht op toegang moeten verdienen.’

Zwaan was er niet zo zeker van of ze het zwarte gat wel wilde binnengaan. Ze vroeg Waterjuffer wat ze moest doen om het recht op toegang te verdienen. Waterjuffer antwoordde: ‘Je moet bereid zijn om alles wat de toekomst in petto heeft te aanvaarden zoals het zich voordoet, zonder te proberen het plan van Grote Geest te veranderen.’ Zwaan keek naar haar lelijk-eendjes-lichaam en zei toen: ‘Ik zal me graag onderwerpen aan het plan van Grote Geest. Ik zal niet vechten tegen de stroming van de spiraal en vertrouwen hebben in wat ik te zien krijg.’ Waterjuffer was erg blij met het antwoord van Zwaan en liet de magie snel ronddraaien om de illusie van het meertje te breken. Plotseling werd Zwaan verzwolgen door een draaikolk in het midden van het meertje. Zwaan dook vele dagen later weer op. Ze was nu echter elegant en wilt en had een lange hals. Waterjuffer was verbijsterd! ‘Zwaan, wat is er met jou gebeurd?!’riep Waterjuffer uit. Zwaan glimlachte en zei: ‘Waterjuffer, ik heb geleerd mijn lichaam over te geven aan de macht van Grote Geest. Toen ik dat had geleerd, werd ik geleid naar de plaats waar de toekomst woont. In heb hoog op Heilige B erg vele wonderen gezien en doordat ik geloof en aanvaarding toonde, ben ik veranderd. Ik heb geleerd de staat van genade te aanvaarden.’ Waterjuffer was erg blij voor Zwaan.

Zwaan vertelde Waterjuffer over de vele wonderen voorbij de illusie. Doordat ze geheeld was en de staat van genade had aanvaard, had ze het recht verkregen de Droomtijd binnen te gaan. 

Zo leren we ons over te geven aan de gratie van het ritme van het universum. Zo leren we uit ons stoffelijk lichaam te glijden om de Droomtijd binnen te gaan. De kracht van Zwaan leert ons één te zijn met alle bewustzijnsniveaus, leert ons te vertrouwen p de bescherming van Grote Geest.

Als je Zwaan hebt getrokken, staat je een tijd te wachten van veranderde staten van bewustzijn en van ontwikkeling van je intuïtieve vermogens. Mensen met de kracht van Zwaan bezitten het vermogen om in de toekomst te kijken, om zich over te geven aan de macht van Grote Geest, en om de heling en transformatie van hun leven te aanvaarden.

De Zwaankaart spoort je aan te aanvaarden dat je weet wat er in het verschiet ligt. Als je je verzet tegen de transformatie van je zelf, ontspan je dan; alles gaat veel gemakkelijker als je met de stroom mee gaat. Ontken niet langer dat je weet wie er belt wanneer de telefoon gaat. Schenk aandacht aan je voorgevoelens en aan je innerlijk weten, toon eerbied voor je vrouwelijk, intuïtieve kant.