Zwaarden 8

Deze kaart toont de noodzaak van geduld, zelfvertrouwen en oprechtheid tegenover onszelf. Besluiteloosheid komt door angst voor confrontaties of dubbelhartigheid. 
Ondersteboven duidt hij op spoedige vooruitgang: negatieve gevoelens vervagen, wonden helen en zelfvertrouwen komt terug. 

Trefwoorden Rechtop: geboden zijn aan de hemelse gerechtigheid en deze accepteren, zwangerschap met alle leuke en nare effecten, positieve verbondenheid, verliefdheid, eigen mogelijkheden worden flink beperkt als gevolg van eigen keuze, vermindering van energie en kracht, innerlijk geïsoleerd zijn, aan handen en voeten gebonden zijn, de verlossing uit de bindende situatie is nabij ook al lijkt dat niet zo, beoefenen van geduld eo overgaven eo vertrouwen.

Trefwoorden Ondersteboven: omgeven door de Dood eo Duivel eo Toren eo Maan mogelijk een miskraam, emotionele slavernij, voorkom paniek, kalverliefde, stagnatie, teneergeslagen zijn, mogelijk ongeluk of slecht noodlot, overgave eo vertrouwen is echt noodzakelijk. 

Omgekeerd betekent deze kaart hetzelfde, alleen biedt de vraagsteller weerstand wat alleen maar meer tegen werkt.