Zwaarden Ridder

Ridder van Zwaarden is een moedige man, tussen de 21 en 35 jaar, carrièregericht, hartstochtelijk, meedogenloos en sterk in moeilijke situaties. Hij kan staan voor een ander land, een inwoner daarvan, een conflict of als kaarten in de buurt ziekte aangeven, een chirurg. 

Trefwoorden Rechtop: de kracht en voortvarendheid van een jonge man, moedig het onbekende ingaan, een persoon die in volle galop zijn tegenstanders verslaat, moment van bekwaam en moedig optreden, weerstand wordt overwonnen, vrijheid en voorspoed, vernietiging van het kwaad, men komt goed voor zichzelf op, einde van een frustrerende situatie.

Trefwoorden Ondersteboven: overhaaste acties, innerlijke tweestrijd, voor en tegenspoed wisselen elkaar af, ondoordacht en onbekwaam handelen, overdreven houding (verwaand), wraakzucht, overbodig vertoon van kracht, kans op een dispuut met een vrouw, impulsieve fouten.

In zijn geheel genomen is dit een zeer positieve en wakkere kaart. De omgevende kaarten zullen aangeven welke invloeden op de Ridder van Zwaarden inwerken tijdens het nastreven van zaken.