Zwanger met lichaam en ziel – Susan Smit

 

Nederlands – Paperback
Ook verkrijgbaar als: Digitaal boek
223 pagina’s | Lebowski | juni 2011

ISBN109048809967
ISBN139789048809967

 

bol.com Partner

 

Persoonlijke ervaring:

 

Mijn jongste dochter is in verwachting! Zij kreeg dit boek van een vriendin van mij en ik had aanvankelijk een beetje mijn bedenkingen, daar mijn dochter niets van spiritualiteit wilde weten. Al werk ik dan met Reiki, begeleid ik heel veel (jonge) vrouwen, mijn eigen dochters hebben hier niet zo veel mee. Maar tot mijn grote verrassing kreeg ik een telefoontje van mijn zwangere dochter: ze was laaiend enthousiast over het boek en vertelde dat het eindelijk zo beschreven staat als dat zij zelf altijd gedacht had. “Hallo”… was mijn reactie: “ik vertel je dit al járen lieverd”. “Ja maar mam, niet zo duidelijk als het hier verteld wordt hoor!”

 

Mijn nieuwsgierigheid werd acuut gewekt en ik heb het boek zelf besteld. En inderdaad, ik heb het in één adem uitgelezen. Wáár waren dit soort boeken toen ik zelf zwanger was? Ik ken Susan Smit haar werk al, sinds haar boek ‘Heks’, en “Zwanger met lichaam en ziel” is op dezelfde luchtige manier geschreven. Toeval bestaat niet, en momenteel begeleid ik een flink aantal dames die heel graag zwanger willen worden, of net zwanger zijn, en ik zal dit boek ook aan een ieder aanraden die er voor open staat. Susan Smit beschrijft een prachtige manier om ook al voor de geboorte contact met je kindje te maken. Wat had ik dit boek graag tijdens mijn eigen zwangerschappen gelezen!

 

Beschrijving:

 

Susan Smit werd in 2010 zwanger van haar eerste kind. In de overvloed aan zwangerschapslectuur miste ze de mystieke kant. Smit gaat ervan uit dat het ongeboren kind een bewuste ziel is met een eigen levensplan en dat je tijdens de zwangerschap contact met die ziel kunt leggen. Zwanger zijn en leven schenken is een ontwikkeling van jewelste. Een zwangerschap is oeraards en hoogst spiritueel. Ze brengt je in contact met de diepere laag van het bestaan, maakt je kwetsbaar en krachtig. Ze kan een periode van persoonlijke groei zijn ” mits je die bewust doorleeft.

Hoe krijg je zielscontact met je ongeboren kind?Hoe ontdek je wat je kindje op aarde komt leren en brengen?Wat is de invloed van jouw gevoelens op de foetus?Hoe kun je dit avontuur met rituelen, meditaties, schrijfopdrachtenen alternatieve geneeswijzen uitdiepen en verrijken?

Susan Smit (1974) studeerde Nederlands en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Haar debuut Heks zorgde voor een mediahype waarna Wijze vrouwen en andere bestsellers volgden. Met haar derde roman Vloed kreeg ze lovende kritieken en brak ze ook als romanschrijfster door bij het grote publiek. Ze schrijft columns voor Happinez, Ouders van Nu en BOEK. Zwanger met lichaam en ziel is haar elfde boek.

 

 

©Loes Raaphorst 11/2011