Zwemmen in de Regenboog

De stormachtige zeeën in dit beeld symboliseren de verwarrende emoties die we vaak in zware tijden gewaarworden. Tijdens zo’n innerlijk conflict vertegenwoordigt de regenboog een rustiger toekomst – door zijn schitterende kleuren in onze geest binnen te laten, kunnen we een toestand van rust bereiken. Behalve de Tijgeroog hebben we nog een steen (of twee) nodig om de oorzaak van onze onrust aan te spreken: misschien gele Calciet om het geloof in onszelf te stimuleren, Kornalijn om ons te motiveren, Sodaliet om de communicatie te verbeteren, Rozenkwarts om relatieproblemen op te lossen, Amethist als we het in spiritueel opzicht niet meer weten, of heldere Kwarts om het evenwicht in ons leven te herstellen.

Tijgeroog helpt je je angsten van je af te schudden en moed te vatten in de storm van emoties, terwijl alle typische kleuren van de regenboog je weg naar de kust verlichten. 

Mediteren voor Emotionele Rust

  1. Stel je je emoties voor als een stormachtige zee waarop je op drift bent geraakt. Je voelt hun verschrikkelijke kracht die je gemoed uit balans brengt.

  2. Ineens verschijnt een enorme regenboog voor je aan de hemel – je bent diep onder de indruk van zijn schoonheid. Terwijl je ogen de richting van de boog volgen, zie je dat er aan het eind een kleine, gouden rots uitsteekt boven zee. Deze biedt je een veilige haven. Plaats de Tijgeroog op de rots. Hij geeft je het gevoel weer vast grond onder je voeten te krijgen.

  3. In de verte zie je een kleine boot, onder de regenboog. Door de nieuwe energie die de Tijgeroog je heeft gegeven, zwem je snel en vol vertrouwen naar dit bootje toe en klim je aan boord.

  4. Plaats nu de steen of stenen van je keuze op een bijpassende streep van de regenboog, bijvoorbeeld Calciet op de gele streep, Rozenkwarts op de roze, enzovoort. Visualiseer licht dat eruit schijnt, in dezelfde kleuren als de steen van je keuze. Neem de energie van dit licht in je op; deze verdrijft de innerlijke storm van emoties.

  5. Vanuit het veilige bootje is de kust in zicht en je vaart er met gemak naartoe. Stel je voor dat het water om je heen steeds rustiger wordt. Het licht krult om je heen en geeft je nieuwe levenskracht. Je voelt je emotioneel gelouterd.