Nou, om alle grappen en grollen maar vóór te zijn, over een maandje word ik zestig! Ik maak daar geen geheim (meer) van, want waarom zou ik? Er zijn beslist een aantal dingen aan mijn lijf waar ik niet blij mee ben, maar m’n huid en m’n haren, nou, daar ben ik eigenlijk best wel tevreden over en blij mee! Natuurlijk, ik ben geen tiener meer, maar ook nog niet een oud gerimpeld besje. Huid en haarverzorging heb ik altijd belangrijk gevonden. Geen idee waarom, misschien van huis uit meegekregen, dat zou kunnen, maar het voelt gewoon lekker om mijzelf goed te verzorgen.

Zal ik dan nu maar gewoon mijn eigen ritueel verklappen? Ik begin altijd met het reinigen van mijn huid. Lekker makkelijk, even verdelen, handen nat maken en wassen maar! Als ik mijn haar niet was, doe ik dit altijd al onder de douche, dan is het helemaal makkelijk met afspoelen! Eigenlijk zou ik al in aanmerking komen voor onze Royal Defy lijn, speciaal voor vrouwen die de overgang achter de rug hebben, maar mijn huid is gewoon nog ’te goed’ voor deze zeer rijke verzorging. Ik heb het een aantal maanden gebruikt, maar kon toen weer makkelijk ’terug’ naar de Royal Revitalize lijn!

Minstens 1x per week gebruik ik een maskertje; ik heb ze natuurlijk allemaal staan, (ik ben immers Jafra Consulente), maar mijn favoriet is toch wel het drench gel mask. Drench betekent letterlijk ‘doorweken’ en dat doet dit masker dus! Het doorweekt de huid gewoon met stoffen die ervoor zorgen dat het vocht in de huid supergoed wordt vastgehouden. We weten natuurlijk al dat een huid die vochtrijk is, minder rimpels vertoont, dus hoe vochtiger, hoe beter! Dit voelt absoluut niet aan als een standaard masker: dit voelt echt als satijn zo zacht op je huid en van de kleur alleen al, word ik blij! Het hoeft niet heel lang te blijven zitten, maar het hoeft er ook niet heel snel vanaf. Superhandig dus, als je, zoals ik, nog meer te doen hebt, bij de wastafel!

Terwijl ik mijn gezicht zich tegoed doet aan de kostbare werkstoffen van het masker, waar uiteraard ook Royal Jelly in zit, maak ik mijn haar een beetje vochtig en breng het masker óf de conditioner aan. Ja, je leest het goed, dit doe ik vóór ik mijn haar was. Dit zal niet voor iedereen werken, maar voor mijn haar werkt dat perfect! Eerst de verzorging erin, en dus zorgen dat de haren super zacht én glad worden en daarná pas m’n hoofdhuid wassen, zodat al het vuil, vet, zweet en talg, makkelijk te verwijderen is. Bovendien blijft mijn haar veel beter zitten als ik er dus van te voren al een conditioner (of masker) in heb gedaan. Maargoed, ik verdeel het masker dus goed over de m’n hele haar en vooral op de uiteinden.

Dit laat ik ook lekker even intrekken en verwijder ondertussen het masker van mijn gezicht! Zo lekker zacht, echt super spul! Stel dat ik m’n nagels opnieuw moet lakken, is nu ook het moment dat ik de oude lak eraf haal, maar meestal poets ik nu even m’n tanden, zodat het haarmasker ook lang genoeg kan intrekken. Onder de douche spoel ik dan het haarmasker goed uit met niet té heet water. Natuurlijk is een warme douche heerlijk voor de spieren, maar te heet douchen is niet goed voor onze haren. Dus kijk een beetje uit met de temperatuur als je ook je haren onder de douche nat maakt! Geloof me, je haren zullen je dankbaar zijn! Spoel het masker ook echt goed uit! Je haar moet echt goed uitgespoeld worden. De helft van de mensen die over roos klagen, hebben helemaal geen last van roos, maar spoelen hun shampoo en andere producten niet goed uit! Dus neem even de tijd! Heb je een regendouche, zet die dan even uit en doe de shampoo in je haren. Goed verdelen en vooral ook lekker even je hoofdhuid masseren! Ik ben al 33 jaar niet meer bij de kapper geweest en ik snap er ook niets van dat vrouwen dus zeggen dat het zo heerlijk is bij de kapper…. ik was mijn eigen haar op precies dezelfde manier en geniet daar gewoon elke week van!

Nu is het zaak om even de shampoo met rust te laten, dus was ik de rest van mijn lichaam. Ik heb keuze genoeg, maar de lekkerste douche gel vind ik toch wel ‘de gewone’ van Jafra’s Spa lijn. Ik weet nog dat ik het etiket voor het eerst las: ginger en seaweed en toen dacht ik gelijk, he bah, ik hou niet van gember en zeewier! Maar oh oh wat had ik het mis, want deze hele Spa lijn is zó lekker, het voelt alsof je in een Wellness Sauna staat!

De Spa lijn heeft nog veel meer lekkere douche/bad producten en natuurlijk hebben we nog meer keuze, Royal Olive, Royal Almond of Precious Protein, maar als ik echt moet kiezen, is deze mijn persoonlijke favoriet! Het is ook heel zuinig in gebruik: je hebt echt maar 1 pompje nodig (op een puff spons) voor je hele lichaam. Je doet dus met zo’n grote fles makkelijk 4 tot 5 maanden! Maar ik klets teveel, het is inmiddels tijd om met de shampoo verder te gaan. Schuim de shampoo eerst weer even goed op, met wat extra water en spoel het dan, net als het masker of conditioner, heel goed uit! Shampoo resten die je niet verwijdert, slaan als schilfers neer op je hoofdhuid en zie je later die dag als roos op je zwarte jasje terug. Dus goed uitspoelen!

Draai dan de kraan dicht en knijp je haren voorzichtig even uit. Doe er niet te wild mee, want nat haar is kwetsbaar. Ik draai altijd even een handdoek om m’n haren, want ik ben nog niet helemaal klaar in m’n doucheruimte. Tadaaa, daar is tie dan! Mijn amandelolie!

Psstt, wist je dat bij dagelijks gebruik er pigment in de huid wordt opgebouwd, zodat je in het voorjaar veel sneller én mooier bruin wordt? Dit is echt een zalige olie met heel veel vitaminen die ideaal is bij een droge lichaamshuid. De geur is (helaas) heel snel vervlogen, maar de olie zelf trekt heel diep in de huid om daar te zorgen dat je huid meer vocht gaat vasthouden en je geen last meer van schilfers hebt. Er is ook een lotion van (en zelfs een bijpassende shower gel) maar persoonlijk ben ik gewoon dol op de olie. Ik smeer het op m’n nog natte armen en benen en laat dat dan gewoon opdrogen. Kan ik mooi ondertussen mijn douche cabine even doortrekken!

Nu is het tijd om voorzichtig de handdoek van mijn haar te halen en doe ik er een paar druppels olie door. (ja, de amandelolie zou ook kunnen, maar ik gebruik meestal deze haarolie). Vervolgens borstel ik mijn haar voorzichtig in model en laat het gewoon aan de lucht drogen. Klaar is m’n haar voor de rest van de week! Nu pluk ik de vruchten van het gebruik van het masker/conditioner vóór het gebruik van de shampoo, want m’n haar blijft nu echt veel beter in model, dan dat ik de traditionele volgorde gebruik.

Ik heb al zo vaak en zo veel over deze deo roller geschreven, dat ik eigenlijk geen zin meer heb om er nog meer over te zeggen: dit is gewoon de allerbeste deodorant die er is! Zeer zuinig in gebruik, heel zacht voor de huid en in plaats van je zweet een lekker luchtje te geven, neutraliseert én vermindert het transpiratie. Beter is er niet!

Ook over dit prachtige product heb ik al meer geschreven, zelfs toen ik nog niet met Jafra werkte! Je hebt heel veel verschillende soort body crèmes, maar er is er maar één de aller aller beste! Royal Jelly Body Complex van Jafra Cosmetics! Puur natuur gecombineerd met de beste technologie! Door deze technologie is dit product in staat om gedurende 24 uur de huid te hydrateren! Mijn armen en benen smeer ik dus met de amandelolie in, maar deze pot vol met Royal Jelly gebruik ik dus letterlijk voor m’n body! Hals en decolleté knappen hier zo van op! Vooral als je dus iets ouder wordt zie je hier de meeste rimpels verschijnen. Smeren helpt echt, maar dan moet je het wel elke dag doen!

Terug naar mijn gezicht!

Eigenlijk is dit product bedoeld als kuurtje, maar ik vind dit zó lekker en het is zó goed voor mijn huid, dat ik het gewoon dagelijks gebruik, in plaats van een standaard serum voor mijn huidtype. En, ik ben ervan overtuigd, dat dit verklaart waarom mijn huid er zo goed uitziet! Toen ik het voor het eerst uitprobeerde, had ik 3 a 4 druppels nodig om mijn hele gezicht mee in te smeren. Nu heb ik aan 1 kleine druppel meer dan genoeg voor mijn hele toet! Ik heb ook een handig apparaatje om de vochtigheidsgraad van mijn huid te meten en die is echt onvoorstelbaar verbeterd sinds ik dit dagelijks gebruik. M’n wangen zijn ook steviger geworden door de cellspan technologie en ik vergelijk dit niet zonder reden met Botox, maar dan zonder naald! Het is niet goedkoop, maar het is wederom zuinig in gebruik en ik vind dat ik het waard ben. Laatst zei iemand nog: nee, dat is niet aan mij besteed….. toen ik het over huidverzorging had, nou, dit is dus wel aan mij besteed! En omdat ik Jafra Consulente ben, kan ik hier heel voordelig aankomen. Jullie trouwens ook, door een workshop voor mij te organiseren. Je mag namelijk dan bij een bepaalde omzet, dit product met 60% korting kopen! Dus, wat let je?

Ik schreef dus dat ik weer ’terug’ was bij de witte lijn, Royal Revitalize, maar ik gebruik nog wel 2x per dag deze Defy oog crème. Simpelweg omdat dit de allerbeste oog crème is die we verkopen! Alle onze oog crèmes zijn heerlijk, maar dit is voor mij gewoon pure luxe! En dat ben ik wel waard, vind ik!

Deze hydraterende crème bevat o.a. hyaluronzuur. Moeilijk woord, maar je kunt het vergelijken met een vochtmagneet! Het verstevigt, verjongt en hydrateert de huid. Het brengt je huid weer ’tot leven’ en zorgt dat je er goed uit verzorgt uitziet! Zou het nu avond zijn dan kan ik nu m’n bed in, maar het is nog ochtend, dus er moet nog een SPF overheen. Ja, ook als je niet in de zon gaat liggen bakken. Ook als je ‘alleen maar’ wat boodschappen gaat doen, de hond moet uitlaten, of op de fiets naar je werk gaat.

Dat ‘Broad Spectrum’ wat ook nog op de tube staat, betekent dat het zowel beschermt tegen UVA als ook UVB straling. Factor 50, dus je bent echt goed beschermd als je naar buiten gaat en zelfs voor even een kop koffie op een terras is dit voldoende. Natuurlijk hebben we ook een aparte Zonne lijn, ook voor het gezicht en dat kun je er prima overheen aanbrengen als je echt een hele dag de zon in gaat! Ik heb voor nu nog 1 stap te gaan ….

Deze heerlijke balm voor mijn voeten vergeet ik echt nooit! Ook al heb ik geen last van zweetvoeten (jaa werkt echt!) het is wel heerlijk verzorgend voor de huid van mijn voeten. Bij mij geen dikke eeltkorsten onder m’n voeten hoor! Juist lekker zachte voeten, zoals het hoort!

Nu ben ik dus zover om me aan te kleden en ik hoor mensen al zeggen: hoe lang heb je hier in hemelsnaam over gedaan? Nou, om te beginnen was ik niet dagelijks mijn haren en neem ik ook niet dagelijks een masker. De rest doe ik wel dagelijks en ik ben alles bij elkaar 15 minuten bezig in de badkamer, dus dat valt alles mee, toch? En ja, dan heb ik mij ook al opgemaakt en die 2 minuten tandenpoetsen zit daar ook al bij.

wordt vervolgd

banner bijloes