Er zijn wel eens betere tijden geweest in Huize Raaphorst. Vorige week afscheid van Tutt moeten nemen, terwijl ik nog lang niet over het verlies van Burton heen ben! Het is echt niet dat ik niet genoeg afleiding heb hoor, maar ik mis het geklier van Burton met z’n gekke streken! En Tutt die, als ik aan het stofzuigen was, altijd even mrrauwwww tegen m’n rug op sprong om gedag te zeggen! Het is fijn dat we ook nog een paar pubers in huis hebben; Charlie, James en Lennon! James doet zijn naam echt eer aan: als Lex een nieuwe fles whisky open maakt, komt hij altijd aanrennen! Hij moet en zal het lipje van de dop hebben én hij wil even ruiken!

James Whisky

Charlie zit erbij en kijkt er naar, maar ruikt al van een afstandje dat hij dat echt niet lekker gaat vinden!

Charlie Whisky

Zelfs Fleurtje komt even kijken waarom de heren zo pontificaal op tafel zitten!

James en Charlie

En ja, hier mogen de poezels gewoon op tafel zitten… tenminste, zolang er geen eten op staat!

James

Proost baasje! Dat ie maar lekker mag smaken: gooi nu de dop maar voor ons weg!

James! Mijn mooie veel te kleine grote vriend!

James

Het is hoog tijd voor een nieuwe krabpaal! De palen zijn allemaal flink versleten.

Krabpaal

Hobby’s kosten nu eenmaal geld en dieren al helemaal!

Krabpaal

Eerst de oude helemaal uit elkaar schroeven….

Krabpaal

Na 2 ritten naar een bouwmarkt hebben we eindelijk de juiste schroeven!

Krabpaal

Het zegt een niet dierenliefhebber misschien weinig, maar wij zijn er heel blij mee!

Krabpaal

Je ziet het er niet vanaf, maar 13 van dit formaat palen komt dus op 595 euro!

Krabpaal

Ik zei toch al dat een hobby geld kost?! Maar, het resultaat mag er zijn en de poezels kunnen weer jaren vooruit!

Krabpaal

Lennon en Charlie zijn de eerste twee die op de nieuwe paal durven! Guercio heeft er een paar dagen over gedaan, want tijdens één van de ritten naar de bouwmarkt is de bovenste grote plank van de paal afgedonderd en waarschijnlijk doordat Guercio dacht dat het allemaal al stevig vast zat. Niet dus! We hebben dus helaas een vreselijke diepe put in ons laminaat! Kijk, dát zijn nu kosten waar we niet op zaten te wachten!

Lennon

Lennon is heel erg aan het veranderen op dit moment. Hij was echt overal bang voor en schrok zelfs van zijn eigen schaduw, maar tegenwoordig komt hij steeds meer tevoorschijn én zoekt hij ook meer contact met ons!

Lennon

Jaaaa het is weer zoveer: Otis, Dante en Loki logeren weer bij ons! Kijk Dante eens genieten!

Dante

Otis en Dante hebben een paar dagen nodig gehad om te wennen. Loki daarentegen voelde zich meteen weer ’thuis’. Hij had de vorige keer al heel leuk met Lennon gespeeld (volle broers van elkaar) en ze pakten het weer op waar ze gebleven waren! Ook het melk ritueel ’s ochtends ging meteen weer prima….

Keuken ritueel

Tenminste, totdat Otis er bij kwam!

Keuken ritueel

Otis heeft 3 dagen en nachten lopen brommen en grommen en blazen naar alles wat bewoog! Hij is nu bijna volwassen en voelt zich overduidelijk ‘het Alfamannetje’, maarja, met dat gedrag komt hij niet altijd weg!

Keuken ritueel

Guercio mag dan nu misschien een echte senior zijn, maar hij is en blijft nog wel de baas hier in huis en ik vond het dan ook best dapper dat hij Otis toch even op z’n plek zette, nadat die laatste zo ongeveer iedereen al van het aanrecht had afgetimmerd!

Keuken ritueel

Toen Otis daarna ook nog eens van het kleine bakje melk….

Keuken ritueel

…. de grote kom van Guercio wilde stelen, was het genoeg voor onze reus! Pats kledder, weg jij!

Keuken ritueel

Guercio’s vacht is gelukkig ook weer lekker aan het groeien, al is het nog lang niet op de juiste lengte, maar hij heeft in ieder geval al vanaf augustus geen last meer van klitten en vervilte plekken gehad! De logees blijven nog twee weken, dus er zullen nog wel meer foto’s bij komen, maar voor nu zit het er weer op!

vorige reekswordt vervolgd