Zaterdag 28 mei 2022

We vertrekken vroeg uit het ouderwetse hotel en ‘ontbijten’ met koffie en croissantjes op een parkeerterrein! Wat een prijzen hier in Carmel: het lijkt Monaco wel! (nooit geweest, maar het klinkt wel leuk).

Monterey

We hebben gisteren weliswaar 17 Mile Drive gereden, maar Highway One is langer dan dat en we rijden nog verder naar het zuiden, richting Los Angeles. Wij hebben er bewust voor gekozen NIET naar L.A. te gaan. Twee grote steden in deze vakantie vinden we meer dan genoeg.

Monterey

Niet dat we een reden nodig hebben om nog verder langs deze wonderschone kust te rijden, maar we komen bij een natuurreservaat aan de Pacific, waar zeeleeuwen, zeehonden en zeeolifanten heerlijk op het strand liggen te zonnen.

Monterey

Zo’n flink staaltje technisch vernuft maakt duidelijk dat ze hier ook wel weten
dat deze route graag en veel gereden wordt!

Monterey

Ondertussen loopt de temperatuur steeds hoger op.
De ‘koude’ zeewind die we in San Francisco nog voelden is helemaal verdwenen.

Monterey

Heel apart dat je in dit land wel messen en vuurwerk in een supermarkt mag kopen, maar dat je voor het achterlaten van zwerfvuil een bekeuring van 1000 dollar krijgt (volgens de bordjes!). Pakkans is nihil, maar toch, het is er schoner dan hier in Nederland!

Monterey

De dieren worden ook heel goed beschermd en ze doen er alles aan om ook de natuur zo veel mogelijk met rust te laten.

Monterey

Ter hoogte van Cambria sta ik dan eindelijk met m’n voeten in de Stille Oceaan!

Monterey

Hier was een trap om op het strand te komen;
waarschijnlijk voor de vele surfers waar de Beach Boys zo bekend mee zijn geworden 😉

Monterey

Ziezo: weer iets van mijn bucketlist af kunnen strepen!

Monterey

Het water is zalig, helemaal niet ijskoud, zoals ik eigenlijk verwacht had!

Monterey

We verlaten de kust en gaan landinwaarts met een bocht weer naar het noorden richting Yosemite. Het is echt een lange rit en we zijn pas om 17.00 uur bij ons Motel, 30 km bij het park vandaan! We hebben gelukkig weer een prachtige kamer met balkon en vrijwel meteen lopen er onder het balkon een hert en een vos voorbij! We zitten wederom midden in de natuur! Het is genieten met een grote G! Ik eet voor het eerst van m’n leven ‘pulled chicken’ bij een lokaal tentje en dat is zalig!

vorige reeks wordt vervolgd