Maandag 30 mei 2022

We vertrekken super vroeg; om 8 uur zitten we al in de auto. Het is nog wel even een eindje rijden naar het Sequoia Park. Om 10 uur rijden we het park in, dus die 170 km hebben we redelijk snel gedaan! Het is gelukkig niet zo druk als in Yosemite.

Sequoia

Het landschap onderweg is echt nooit saai en wisselt heel veel. Ik dacht dat een berg een berg is, maar ik heb inmiddels in de gaten dat er heel veel verschillende soorten bergen zijn 😉

Sequoia

Was Yosemite af en toe bijna schilderachtig mooi, hier is het veel ruiger!

Sequoia

Het is echt te merken, ook op de weg, dat de lokale bevolking weer gewoon aan het werk is.

Sequoia

De enige auto’s die we tegen komen zijn andere huurauto’s en er is altijd wel iemand bereid om een foto te maken. Ze dachten zeker ons een heel groot plezier te doen, maar Lex is niet zo van het uit handen geven van zijn camera.

Sequoia

Maar deze mensen wisten van geen ophouden. We moesten zelfs anders gaan staan!

Sequoia

Het Giant Forest, zoals het op de borden staat is indrukwekkend.
De sequoia bomen zijn er ‘ineens’. Majestueus torenen ze boven ons uit.

Sequoia

Sommige stammen zijn zwart geblakerd; restant van de bosbranden van het jaar hiervoor.

Sequoia

Eigenlijk danken de sequoia bomen hun leeftijd aan de bosbranden. Hun schors is veel en veel dikker dan van andere bomen, dus zij kunnen tegen een stootje. Bovendien, de bomen die wel verbranden maken op deze manier plek voor de reuzen!

Sequoia

De wandeling van het parkeerterrein naar The General Sherman, de grootste boom ter wereld (in volume) is steil, heel erg steil en als we er uiteindelijk volkomen buiten adem zijn, stelt Lex voor dat ik verder naar beneden loop en daar op hem wacht bij de halte van de Shuttle Bus, terwijl Lex de auto haalt: heerlijk hoor, een man met een rijbewijs. Best wel luxe na 20 jaar de chauffeur van ons tweeën te zijn geweest.

Sequoia

The General Sherman Tree is 83,8 meter hoog, 11,1 meter in doorsnee en 2300 tot 2700 jaar oud, maar de andere sequoia’s mogen er ook zijn! (veel scheelt het niet in ieder geval!)

Sequoia

De top van de General Sherman Tree is overigens dood. De reus wordt niet meer hoger, maar nog wel dikker. De omvang neemt nog steeds toe! Bijzonder he!

Sequoia

Eindelijk eens een boom die dikker is dan ik 😉

Sequoia

Er staan hier overal bordjes: blijf achter de hekjes, verstoor de bodem niet, het ecologische systeem mag niet verstoord worden… en wat doen de mensen massaal? Precies! Heel irritant en je zou er bijna ruzie door krijgen! Want ja, vertel een Hagenees maar eens dat hij beter niet kan vragen of ze zijn bril willen lenen zodat ze de bordjes wél kunnen lezen!

Sequoia

Echt, je voelt je best heel klein en nietig naast zo’n eeuwenoude kolos!

Sequoia

Allemaal steentjes op elkaar gestapeld…. zal ook wel een naam hebben, maar ik heb even niet goed opgelet denk ik 😉

Kings Canyon

Ik geloof wel dat er ergens stond dat je ook hier vanaf moest blijven …

Kings Canyon

Kijk nu toch eens… en dit zijn niet eens hele oude sequoia’s! Het zijn echt super bomen én snelgroeiend!

Kings Canyon

We rijden verder het park door en dan komen we vanzelf in Kings Canyon!
Iets minder bomen, maar meer bergen, rotsen en rotsblokken.

Kings Canyon

Het is dat er hier veel natuurlijke schaduw is, want de temperatuur is zo geleidelijk aan al boven de 30 graden gekropen. Zodra je in de zon staat is het echt heel erg heet!

Kings Canyon

Hier die andere reus: The General Grant Tree! Dit is de grootste sequoia in Kings Canyon . Hij is 1650 jaar oud, 81,5 meter hoog en heeft een diameter van 8,8 meter. Ook niet echt een ukkie dus! En ja, ik sta er echt vlak voor!

Kings Canyon

We leven toch op een wonderlijke planeet hoor!

Kings Canyon

We vergeten bijna te eten en het is al 1500 uur eer we tijd hebben om een bak fruit die we onderweg gekocht hebben op te eten. De doos wegwerp besteek komt goed van pas.

Kings Canyon

Het is al tegen zessen wanneer we bij ons hotel aankomen, waar we wel alvast inchecken, maar meteen terug de auto induiken omdat Lex nog heel graag een rit door Kings Canyon wil maken.

Kings Canyon

Al snel vergeet ik dat ik eigenlijk honger had: mijn hemel wat is het hier mooi… en woest!!! Het is werkelijk een diep ravijn aan de ene kant en een rotswand aan de andere kant van de auto!

Kings Canyon

Net voor sluitingstijd (20.00 uur) bereiken we een soort ‘cafetaria’ in de middle of nowhere, waar we toch nog een soort van hamburger scoren.

Kings Canyon

Het is al donker wanneer we voor de 2e keer ons hotel bereiken en de koffie slaan we maar over.

Kings Canyon

Even een wijntje om bij te komen van de rit. We hebben vandaag bijna een hele tank benzine weggereden, dus ik vind dat we dat wel verdiend hebben!

Kings Canyon

Morgen een nóg langere rit naar Death Valley. Er staat nu al een tray water klaar in ons kleine koelkastje op de kamer. Het gaat morgen boven de 40 graden worden, dus we moeten op alles voorbereid zijn.

Kings Canyon

Kijk eens wat een betoverend plaatje dit is!

Kings Canyon

Dat kom je dan zomaar tegen, als je even langs de weg stopt en een paar stappen naar beneden maakt!

Kings Canyon

Best wel een kronkelweg hoor! Het begint al aardig te schemeren, dus ik ben blij dat we er bijna zijn.

Kings Canyon

Amerika, je bent mooi!

Kings Canyon

Even douchen en dan zzzzz naar dromenland!

Kings Canyon

vorige reekswordt vervolgd