Zondag 5 juni 2022

BELACHELIJK! We zitten in een prachtig hotel, echt waar, niets op aan te merken, maar het is zondag en het ontbijt buffet is van…. 6 tot 9 AM! Man man man, zo langzamerhand ben ik wel aan een ochtendje uitslapen toe! 😉 Het is echt een prachtige reis, maar het is ook een overvol programma. Als ik dit alleen had moeten rijden, was ik gesloopt geweest! Dus heel blij dat we het nu samen kunnen doen: soms hebben vrouwen wel goede ideeën! Zoals vandaag: ik wil het al zolang maar vandaag echt uitgesproken: Ik Wil Weer Een Hond! En… hij komt er! Na de vakantie! Zo blij mee!

We gaan vandaag Navajo gebied verkennen: Monument Valley. Hieronder zie je ‘Twin Rock”. 😉

Monument Valley

De natuur in Monument Valley is prachtig: eindeloze en verlaten stukken woestijn met hier en daar grote rode zandsteenformaties en tafelbergen. Het lijkt alsof we zo een ‘Western’ binnen zijn gereden! Monument Valley is uiteraard Amerikaans grondgebied, maar de exploitatie is in handen van de Indianen. Het is een ‘Tribal Park, wat wil zeggen dat de Indianen wetten bóven de Amerikaanse wet staan! We moeten wel eerst nog een flink stuk rijden: uitgestrekte prairie ligt voor ons. Dan ineens zijn ze er: de grote rode woeste bergen. Toch weer heel anders dan in Arches of Bryce, maar echt net zo indrukwekkend. Ik kan niet genoeg bijvoeglijke naamwoorden bedenken om uit te leggen hoe gaaf het is.

Monument Valley

Deze rotsformatie wordt de ‘Mexican Hat’ genoemd. En ja, als er nu een belletje gaat rinkelen, dan kan dat kloppen. Deze rots ligt langs Highway 163, waar een belangrijke scene van de film “Forrest Gump, met Tom Hanks is opgenomen. We zien het ook al van verre: of liever gezegd, ik zie mensen op de weg en Lex snapt meteen waarom!

Monument Valley

Echt aan beide kanten van de snelweg staan ineens een heleboel auto’s geparkeerd en er lopen tientallen mensen (het blijken Chinezen te zijn) midden op de weg! Het moet niet gekker worden! Ik ben niet zo’n film freak, maar Lex wist meteen om welke scene uit de film het ging.

Monument Valley

En JA, wij zijn ook gestopt en Lex heeft ook even een foto midden op de weg gemaakt! Maar, wij zijn niet zoals een aantal Chinezen midden op de weg gaan liggen! Echt niet normaal hoor, het is wél gewoon een Highway waar je 90 km per uur mag rijden en menig Amerikaan met 120 km overheen scheurt! Maar we nemen ons toch voor de film binnenkort weer eens te bekijken!

Monument Valley

Het is een prachtig gebied en er staan regelmatig kleine kraampjes langs de snelweg, waar Indianen sieraden verkopen. Ik ben op zoek naar een simpel maar traditioneel armbandje voor mijn buurvrouw en mijn kleindochter! Het meeste wat ik in ‘winkels’ zie hangen heeft een heel hoog ‘made in China’ gehalte en dat is nu juist niet de bedoeling.

Monument Valley

Had ik al gezegd dat ik baalde dat ik mijn laarzen niet mee had deze vakantie?? Nou, bij deze dan nóg een keer! Loop je vanaf je 30e, dag in, dag uit, zomer en winter, altijd op Western laarzen… ga je naar Amerika en laat je je overhalen je laarzen niet mee te nemen! Okee, ik had ze misschien niet elke dag aangekund, maar hier waren ze toch goed van pas gekomen!

Monument Valley

Dit is de rechterhand…..

Monument Valley

… en dit de linkerhand, aldus de Navajo!

Monument Valley

Valley of the Gods……

Monument Valley

De weg is hier onverhard en ik ben blij dat we goed verzekerd zijn.
De schokbrekers hebben het flink te verduren!

Monument Valley

Weer een plek op de wereld waar je je heel klein en nietig voelt!

Monument Valley

Daar is ze dan: de Indiaanse vrouw waar ik eindelijk terecht kan om handgemaakte armbandjes te kopen! Ze heeft humor, deze dame: als ik aan haar vraag of het goed is dat Lex een foto van ons beiden maakt, zegt ze met een lachje: ja hoor, dat is dan 100 dollar! We kunnen er met z’n allen hard om lachen en de foto had Lex allang gemaakt!

Monument Valley

Pffftttt ons hotel voor de nacht: geen verkeerde ligging!!!

Monument Valley

Gaaf he!!! Overnachten op Navajo grond 😉

Monument Valley

vorige reekswordt vervolgd