Eindelijk is het dan zover: eindelijk heb ik Lex zover: ik mag weer een hond! M’n hele leven heb ik herders gehad en ik mis Zita al weer 6 jaar en er is geen maand voorbij gegaan of ik heb aan Lex gevraagd, toe, mag het weer? Maar hij wilde niet. Twee jaar geleden maakte hij een opmerking: ‘zeker niet voor Amerika’ ….. en dat heb ik goed onthouden. Dus op 5 juni, tijdens onze vakantie, kreeg ik ineens ‘groen licht’. Ik heb op de schaarse momenten dat we wifi hadden het internet afgestruind en ik kwam een nestje tegen, waarvan nog niet alle pups verkocht waren. Tja, en dan ga je appen, en dan krijg je een paar foto’s en dan ben je verkocht! Maar de pup mocht eigenlijk al weg en wij zaten nog in Amerika. Gelukkig wilde de fokker hem voor ons vasthouden, waar ik heel blij om ben!

Lewis

Lewis is 10 maart 2022 geboren en hij is een Oud Duitse Herder. Ik heb z’n vader en moeder niet in het echt gezien, helaas, maar wel op foto’s. Hij was dus al ruim 3 maanden toen wij hem op mochten halen!

Lewis

Deze foto’s heb ik in Amerika al gekregen en het is toch heel apart, hoe snel je je aan zo’n beestje hecht, ook al heb je hem nog niet eens in het echt gezien.

Lewis

Lewis heeft in ieder geval een halsband, riem en looplijn die in Amerika gekocht zijn! Ik kon het niet laten en wilde echt meteen iets tastbaars voor hem hebben. Vanuit Amerika heb ik ook een mand en wat speeltjes besteld en die bij mijn buurman af laten leveren.

Lewis

Dinsdag 14 juni 2022 is het dan zover: we gaan Lewis ophalen en hij mag met ons mee! Ik ben zo blij met hem! En aan het gezicht van m’n Bromsnor te zien, vindt hij het ook best heel leuk! Het is nog wel een eindje rijden naar huis!

Lewis

Ik heb samen met Lewis op de achterbank gezeten, want de auto was toch wel even spannend voor hem. Toen hij echter de flat in moest… de lift in moest…. én de galerij op moest…. ging ie in staking! Meneer vond het dermate spannend dat ik hem maar gedragen heb. (ja 12 kg al, dus best wel op gewicht).

Lewis

Gelukkig bleef ie rustig tegen me aan zitten; na anderhalf uur in de auto kenden we elkaar al een beetje! Heerlijk zo’n grote baby!!

Lewis

Tja en dan de kennismaking met de poezels: zoals verwacht, geen probleem. Lewis komt uit een huis vol met katten en mijn katten zijn nu eenmaal makkelijk en honden gewend. Vooral Guercio, die kwam als kitten bij Zita!

Lewis

Guercio snuffelt hem helemaal af en lijkt het prima te vinden! Lewis blijft doodstil zitten, alsof hij snapt dat dát het beste is op dit moment!

Lewis

Hahaha, natuurlijk vindt Guercio het prima, hij is nu de oudste hier in huis en overduidelijk de baas! En Lewis reageert precies zoals je van een pup zou verwachten!

Lewis

Kijk, daar is Charlie al. Charlie is opgegroeid bij een King Size Dalmatiër dus die kijkt ook niet op van een pup! Ook Charlie vindt het meteen helemaal prima.

Lewis

Lewis zit helemaal stil en ondergaat alle aandacht, zoals het hoort. Prima karakter deze lieve pup! Ik ben een trotste poezenmama, want de poezels laten zich ook weer van hun beste kant zien.

Lewis

Harrison kijkt om het hoekje; dat zal even afwachten zijn, want hij is onze herplaatser en kwam bij een Mechelse herder vandaan, waar hij niet echt vriendjes mee was. We gaan het wel zien hoe het gaat. Maar, Lennon… die lijkt het minder leuk te vinden. Even in de gaten houden dus!

Lewis

Myrna is nog niet eens langs geweest maar ik kan al verklappen dat Myrna Lewis snel en doeltreffend op z’n plaats heeft gewezen. Hahaha, moeder overste laat niet met zich sollen!

Lewis

Ach.. en dan is hij alleen nog maar moe… zo moe!!! Zoveel indrukken, zoveel meegemaakt… hij heeft echt even rust nodig! Ga maar lekker liggen vent!

Lewis

Pffftttt helemaal uitgeteld!!!!

Lewis

Wat is hij mooi he?!

Lewis

Dan is het toch wel tijd om een plasje te gaan doen, maar als de deur open gaat, gaat Lewis zitten en hij lijkt niet van plan om in beweging te komen.

Lewis

Hij kijkt wel rustig om zich heen, maar verroert geen poot!

Lewis

Oeiiiiiii de ‘ik ben zielig, ik heb hulp nodig’ blik!!!!

Lewis

Nou kom maar knul…. rustig aan, stap voor stap, we hebben geen haast!

Lewis

En ja hoor, ik kan hem overhalen met me mee te gaan!

Lewis

Hij is helemaal onder de indruk van alles: hij sjokt achter mij aan, maar doet verder niet veel!

Lewis

Nu is het uiteraard wel heel erg warm, dus mogelijk heeft hij een beetje last van de warmte. We houden het op een klein loopje, maar ik hoop toch wel dat er een plas uit te knijpen is 😉

Lewis

Hey, een fototoestel, hmmm, daar moet ik maar aan wennen, denk ik!

Lewis

Het gaat al beter: hij loopt keurig mee!

Lewis

Het veldje wordt millimeter voor millimeter besnuffeld!

Lewis

En dan is het weer genoeg: zijn batterijtje is weer leeg!

Lewis

Je ziet hem denken: ik doe geen stap meer!

Lewis

Pfffftttt…. laat me nou!

Lewis

Moet het echt?

Lewis

Nou gaaaaaap… vooruit dan maar….

Lewis

Ik sta al op!

Lewis

Ah , schaduw, dat is beter!

Lewis

Eenmaal weer binnen voelt hij zich meteen weer een hele kerel: de bel is gegaan en hij is nieuwsgierig!

Lewis

Jaaaaaaaaaaa m’n mensenzusje komt naar mij kijken!!!

Lewis & Suzanne

In slaap vallen kan Lewis echt overal en in elke houding!

Lewis

Deze waterbak bevalt hem prima: scheelt toch een hoop geklieder en het stimuleert alle dieren om meer te drinken!

Oeiiiiiiii wat ben je mooi lieve schat van me!!!

Lewis

Is dit echt nog een pup? 3,5 maand?? Dat vragen veel mensen als ze ons buiten zien!

Lewis

Visite!!! Fleur en Sofie komen kennismaken! Fleur moet even wennen, maar pikt wel lekker het kluifje af!

Lewis & Fleur

Het was maar voor even, want ja.. als je gaat blaffen tegen Lewis, valt het kluifje op de grond en pakt Lewis het snel terug!

Lewis

Zoekplaatje! Sofietje is maar 2 weken ouder dan Lewis en ze beginnen meteen te spelen!

Lewis & Sofie

Lekker rondjes rennen samen, helaas waren al die foto’s bewogen!

Lewis

Sofie is absoluut niet bang: ze daagt Lewis elke keer weer uit!

Lewis & Sofie

Fleurtje vindt het wel een beetje spannend, maar daar trekken Lewis en Sofie zich lekker niets van aan!

Lewis & Sofie

Auww… bijt die kleine meid nu gewoon in je lip Lewis??

Lewis & Sofie

Hahahahaha, geveld door een meisje! Je bent een mietje!

Lewis & Sofie

Maar, het is wel heel gezellig he knul?

Lewis

Lewis heeft een grotere slaapplek gekregen. Het mandje wat ik had gekocht was veel te klein. Dus nu een echt vetbed voor hem gekocht. Harrison vindt het ook heel lekker liggen! En gisteravond zag ik dat James zelfs bij Lewis op het kleed lag!

Harrison

Zijn lievelingsmoment van de dag: E T E N !!! Als je het Lewis vraagt is het veel te snel voorbij en gebeurt het niet vaak genoeg!!

Lewis

Van Ingrid (zo lief, dank je wel) een denkspel gekregen voor puppies. We hebben er ook al eentje liggen voor als hij iets ouder is, maar deze is voor ‘jonge’ hondjes. Eens kijken of Lewis snapt wat de bedoeling is.

Lewis

Hij maakt al aanstalten om het blokje te pakken…

Lewis

Hebbes! en neemt het mee naar zijn kleed!

Lewis


Heel knap lieverd, maar dat was niet helemaal de bedoeling 😉

Lewis

Jaaaa kom es kijken wat er in het vakje zit?

Lewis

Dat smaakt naar meer he?!

Lewis

Lewis is een snelle leerling: in no time heeft hij door dat alle blokjes eruit kunnen.

Lewis

En dat in elk vakje een snoepje zit!

Lewis

Ah wat gezellig, James komt ook kijken hoe knap jij bent!

Lewis

Is het echt helemaal leeg? Zit er niet nog ergens eentjes verstopt misschien?

Lewis

Het hele tableau wordt afgelebberd!

Lewis

… en meegenomen naar z’n kleed!

Lewis

Want, ja, hij ruikt toch nog iets….

Lewis

Vrouwtje heeft namelijk ook nog iets in de onderste draaicirkel verstopt!

Lewis

Met vlag en wimpel is hij geslaagd voor z’n eerste denkspel!
We kunnen de volgende nu ook gaan proberen.
(dank jullie wel, Fleur en Sofie)

Lewis

Maar, ik moet nog wel even vertellen hoe Lewis aan zijn naam is gekomen…

Al onze dieren hebben Elvis gerelateerde namen gekregen. In 1956 was Elvis in de Sun Studio, samen met Johnny Cash, Carl Perkins en Jerry Lee Lewis. Er ontstond een ‘jamsessie’ en dat werd later uitgebracht onder de naam: The Million Dollar Quartet. Cash, (always dressed in black), heb ik gereserveerd voor de ooit nog es hele zwarte Maine Coon. Carl Perkins, schrijven van Blue Suede Shoes, hou ik in mijn achterhoofd voor ooit nog es een hele blauwe Coon, vanwege de kleur van zijn haar. Jerry Lee Lewis is nu letterlijk ‘The Last Man Standing’:
maak kennis met ‘Lewis’, een plaat van een Oud Duitse Herderpup van nu 14 weken!

vorige reekswordt vervolgd