Eindelijk hebben we weer een beetje rust in huis. EINDELIJK, want jeetje wat is er weer veel gebeurd. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb nu alleen nog maar mijn eigen dieren in huis. Wel op dit moment nog ‘even’ 2 kleinkinderen te logeren, maar dat is toch wat anders nietwaar? Jennifer heeft de onderste twee foto’s gemaakt, met haar tablet. Knap he? Dus vandaar dat ik die maar meteen bovenaan heb gezet. Harrison ligt tegenwoordig weer lekker rustig alleen op het balkon. Ik geloof dat hij Storm ook niet mist!

En de kleine kitten is niet meer zo klein. Cash is inmiddels 8 maanden en hij groeit nog steeds. Ik heb dat ‘eetkamertje’ voor hem, maar hij kan al bijna niet meer door het gaatje! Dus, voor we op vakantie gaan, moet hij ook toegang tot de normale voerbakken krijgen; zijn chip moet geregistreerd worden!

Maar, één ding ben ik dus helemaal vergeten te vertellen én is op de volgende twee foto’s na, ook bijna onopgemerkt voorbij gegaan: Rembo heeft ook nog een week hier gelogeerd! Maarja, zoals jullie zien: Rembo gedraagt zich als ‘one of the guys’, dus daar heb ik totaal geen last van.

Rembo komt volgende keer samen met een nieuw vriendje logeren: Levi! Maar, ik schat dat dat pas volgend jaar zal zijn. Hoe dan ook, Rembo is altijd welkom hier! Het gaat zo makkelijk met hem, totaal geen probleem!

De volgende twee foto’s zijn aan het begin vd maand gemaakt en de twee daarop volgende dus vandaag pas. Er zit bijna een maand tussen. Maar zo snel groeit Cash dus nog. Wegen op de keukenweegschaal is allang geen optie meer en mijn gewone weegschaal is stuk, dus ik kan alleen maar schatten dat hij nu rond de vijf kg is.

Hihi, er staat in zijn paspoort dat hij Solid Black is, maar Cash is te warm gewassen en verkleurd! Nee hoor, maar door zonlicht kunnen zwarte katten een bruin/rode gloed krijgen. Persoonlijk vind ik dat heel mooi en het valt het meeste op als hij in de zon ligt. Bij de foto hierboven en hieronder heb ik de flitser gebruikt en dan valt het ook nog eens extra op.

Hier dus zoals Cash er nu uit ziet én zonder flits genomen. Hij heeft een fantastische vacht gekregen en zijn kraag en staart zijn schitterend. Laten we hopen dat dát zo blijft. Meestal wordt het na een paar jaar toch wel wat minder, is mijn ervaring. Maar voor nu is hij gewoon de allermooiste hier in huis!

Het gaat echt weer een dingetje worden hoor, voor mij… zometeen ‘moet’ ik er toch echt aan geloven en gaan we op vakantie. Het liefste zou ik een kattendraagtas kopen en Cash gewoon meenemen. En James ook, uiteraard!! Maar ja, dat kan helaas niet.

Het valt gelukkig niet echt op, maar ik heb Myrna vorige week weer geschoren. Haar vacht was weer zo vettig en ze had weer zoveel klitten, dat ik haar gekortwiekt heb. Ze is nu weer bijna wit op haar rug. Grappig hoor, ze is een toverballetje!

Koppie, haar kraag én haar broek heb ik zo gelaten, maar de rest is kort. Ze is er achteraf altijd blij om.

We durven nog steeds niet de kraag af te doen bij James. De laatste keer dat ik het probeerde, had hij binnen vijf minuten weer de hele plek open gekrabd, dus nu blijft de kraag om tot de plek helemaal begroeid is.

Jaaaaaaaaaaaaa daar is Perkins z’n stoere, mij-niet-storen-blik! Het lijkt heel wat, maar hij is echt zo’n watje! Hij komt steeds vaker bij ons op de bank liggen en voor Lewis is hij ook echt niet meer bang. Perkins is wel een rustige kater. Hij slaapt veel en maakt zich niet druk.

Tja en wat is er voor een kleindochter nu leuker dan spelen met de katten van oma? Daar ben ik dan ook heel blij mee, want spelen met een hengel én tegelijkertijd foto’s maken, is voor mij onmogelijk. Dus nu Jennifer lekker met hengels ging spelen, kon ik proberen foto’s te maken.

Want het gaat allemaal heel snel en ik maak denk ik wel twintig foto’s achter elkaar en dan blijven er maar twee over die scherp genoeg zijn om hier te plaatsen.

Super fijn en handig dus, digitale foto’s. Zo kun je nog es wat proberen en is het niet erg om foto’s weg te gooien. James is best fanatiek en altijd te porren voor een spelletje.

Cash kijkt altijd eerst even wat er allemaal gebeurt, voor hij zich er mee gaat bemoeien. Maar als ie eenmaal los is… dan maakt hij zelfs salto’s. Maar die heb ik uiteraard niet op de foto kunnen zetten, want dat is dan één wazige zwarte vlek met wat rode en gele strepen van de veertjes er tussen door.

Zucht!!! ***** SMELT***** Wat is ie mooi he?!!!

Maar, hij krijgt er nu zin in en gaat flink te keer. Hij is er ook dubbel handig in hoor, met die extra tenen moet Jennifer echt de hengel goed vasthouden, want hij trekt hem anders zo uit haar handen.

Om op te vreten toch?! Ik ben nog steeds zo blij met hem en zo dankbaar dat hij van mij is!

Ik hoop dat het tijdens onze vakantie ook allemaal goed blijft gaan, want zoals vorig jaar wil ik nooit meer meemaken.

Maar alles wat je aandacht geeft, groeit, dussss, ga ik het heel positief bekijken: het is een vakantie, het is niet voor altijd en ze worden prima verzorgd door de allerliefste oppas die ik voor mijn Coontjes bedenken kan!

vorige reeks – wordt vervolgd