Lex’ zijn droom komt uit: eindelijk de vakantie die hij al heel lang wil maken! Voor het eerst in een heleboel jaren gaan we niet naar het Verenigd Koninkrijk, maar naar Noorwegen. Het is een Fly & Drive reis geworden met de naam: Het beste van de Noorse Fjorden! We gaan het zien en beleven!

Voor mij persoonlijk is het een heel ding geworden: de vorige vakantie heb ik vreselijke heimwee gekregen en alleen de gedáchte aan opnieuw op vakantie gaan, bezorgde mij stress. Ik wilde persé niet langer dan 10 dagen, dus vandaar dat we ook voor het vliegtuig hebben gekozen, want anders waren er nog eens 4 reisdagen bijgekomen. Met het vliegtuig ben je er zo. Nauwelijks anderhalf uur in de lucht en je kunt al de huurauto in en op pad.

Rond het middaguur rijden we al richting Lillehammer. Het valt direct op: Noorwegen is heel groen! Het is er absoluut niet druk op de weg en het doet mij in eerste instantie erg aan Zwitserland en Oostenrijk denken, alleen de bergen zijn minder hoog. De glooiende hellingen zijn van een prachtige kleur groen….

… en dan ineens snap ik wat ik mis! Er zijn geen dieren! Geen koeien in de wei, geen paarden ergens op het land en geen schapen op het gras! Zie ik in Groot Brittannië vrijwel elke dag roofvogels, hier heb ik er de hele vakantie geen eentje gespot! De huizen hebben weliswaar geen bloembakken voor de ramen zoals in Oostenrijk, maar verder doet het mij daar toch aan denken.

We hoeven vandaag niet heel erg ver hoor, maar toch stoppen we altijd regelmatig. Even eruit en even foto’s maken. Ik probeer hier dus ook een foto van Lex te maken, (in de hoop dat hij het niet ziet), maar in plaats daarvan blijkt het dus andersom een feit te zijn.

In Lillehammer wil Lex natuurlijk De foto maken van de beroemde ski schans. Iets met winterspelen ofzo? Vorige eeuw geloof ik. Geen idee, ik ben nu eenmaal niet van het sporten. De komische serie Lillehammer met Little Stevie in de hoofdrol heb ik uiteraard wel gezien, maar… erg bekend kwam Lillehammer met toch niet voor. In de serie lag er alleen maar sneeuw natuurlijk!

Rond 1700 uur zijn we in Hamar bij ons hotel. We gaan op zoek naar iets eetbaars en we treffen het, want er is een soort van sportcafé onder het hotel waar we heerlijk Fish & Chips eten, dus toch nog even a touch of England! We lijken wel een bejaard stel want om 1900 uur zijn we al weer terug op onze hotelkamer en ploffen we doodmoe op bed!

wordt vervolgd