Het zit erop! Vandaag moeten we alleen overal op tijd zijn, maar verder is het niet meer aan ons. We moeten eerst nog met onze bagage het plein over, want parkeren in Oslo doe je dus in een parkeergarage. De kosten voor een dagkaart? 62,50 euro!

We hoeven niet voor dag en dauw onze hotelkamer uit, maar rond half 11 checken we uit. We moeten immers de huurauto op tijd inleveren en op tijd op het vliegveld zijn. We hebben genoeg tijd en gaan via binnenwegen op weg naar de luchthaven.

Iets ten noorden van Oslo ligt de middeleeuwse ruïne van een kerkje in de Maridalen vallei. Er is niet veel van overgebleven maar het ligt hier schitterend bij Kirkeby aan de noordkant van het meer.

Het kerkje is gebouwd rond het jaar 1250 en een beetje gerestaureerd in 1934. Het is één van de weinige dingen die uit die tijd bewaard zijn gebleven rond Oslo. Elke zomer vindt hier een openluchtvoorstelling plaats en dit jaar een hele bijzondere: de 50e keer!

Svartedauen is de meest gespeelde, meest bekeken en meest besproken uitvoering van Maridalsspillet.

Gebaseerd op het verhaal van Carl Fredrik Engelstad, de Noorse geschiedenis, lokale omstandigheden, verzinsels, leugens en bedrog, wordt het verhaal van de Zwarte Duif in Maridalen nu op een nieuwe manier verteld, met meer muziek, meer humor en meer waanzin dan ooit tevoren.

Voor ons zit de vakantie er bijna op. Over ongeveer 12 uur zal ik weer met m’n poezels kunnen knuffelen! Oh oh, wat heb ik ze gemist!

Astrid heeft mij verzekerd dat ze mij ook erg gemist hebben en dat geloof ik ook best wel. Ik ben er natuurlijk altijd en het liefste zou ik ze nooit meer alleen laten! Wij hebben nu nog een hele lange middag voor de boeg, want uiteraard heeft onze vlucht vertraging en ook op Schiphol gaat het niet zo vlot als anders. 22.15 uur zijn we weer thuis! Nog voor het weekend om is hebben we al de afrekening van het gebruik van de Noorse tolwegen. Omgerekend ongeveer 150 euro. Alles is vol automatisch en digitaal gemeten en berekend. We hebben geen papieren Noorse kroon gezien!

vorige reeks