Yeahhh, ik mag uitslapen vandaag: Lex maakt me pas om 8 uur wakker, in plaats van 7 uur! Jeetje, wat een luxe 😉 Soms denk ik wel eens: misschien moeten we maar een week all in naar Kos gaan! Lekker luieren op het strand!

Van lui ontbijten komt ook al niets: de ontbijtzaal is op de 7e etage en er is brandalarm! Dusss, via de trap naar beneden en buiten horen we na een tijdje dat het vals alarm was. Gelukkig mochten we wel met de lift weer terug naar boven.

Anyway, Lex heeft kaartjes voor een soort ‘monorail’ die ons naar een uitzichtpunt boven Bergen zal brengen. Het is niet ver, maar wel heel steil!

Wauw! In één woord schitterend! Okee, er stonden een paar mensen in de monorail op m’n blote tenen, maar dan krijg je ook wel een mooi uitzicht als beloning!

Rechtsonder op de foto is het kleine blauwe treintje te zien. Het rijdt elk kwartier naar boven, maar de meeste toeristen dachten dat het ‘nu of nooit’ was, bij het instappen.

Je mag hier boven zo lang blijven als je wilt. Uiteraard kun je weer voor een klein vermogen een kop koffie scoren, of souvenirs kopen die letterlijk onbetaalbaar zijn.

Echt: een rompertje met de Noorse vlag erop: 325 kronen! Dat is dus ruim 30 euro. Ik ben echt niet krenterig hoor, maar bij de HEMA heb ik er 3 voor een tientje! Dan maar geen Noorse vlag!

En eindelijk, na een volle week, kan ik een beestje aaien! We hebben allebei een bad hair day, maar dat mag de pret niet drukken. De geiten wonen hier en zijn toeristen gewend!

Eenmaal weer ‘beneden’ op zeeniveau komen we ineens een rondvaartboot tegen. Het is even spannend of er nog plek is.

En dat is er gelukkig! Alleen het wordt een rondvaart van 3 uur, in plaats van een uurtje. Mij hoor je niet klagen hoor!

Ik zit liever op m’n kont op een boot, dan dat ik door steile straatjes moet strompelen. Bootje varen vind ik heerlijk en ik ben denk ik toch nog niet helemaal de oude na de onverwachte blindedarmoperatie.

Ik ben nog steeds heel erg moe en wat is dan lekkerder dan op het water van het uitzicht genieten? Okee, misschien mét een zonnetje was het nog lekkerder geweest 😉

Liepen we gisteren in lange broek min of meer te zweten in Bergen, nu in korte broek en open schoenen is het zo op het fjord toch wel wat fris.

De meeste passagiers zijn er wel op gekleed, maar wij dus niet. Maar.. wij zijn bikkels!

Al heeft zelfs Lex een knoopje extra dichtgedaan van zijn overhemd 😉

De ‘reisleidster’ van de boot had wel verteld dat er dekentjes beschikbaar waren, maarja.. ook dán moest ik opstaan he, dus dat heb ik toch zo lang mogelijk uitgesteld!

Nadat ik een deken gescoord had, was wel m’n lekkere plekje op het dek ingepikt natuurlijk! Maar diegene had weer een stoel vrij gelaten, dus konden we een beetje uit de wind gaan zitten voor het laatste stuk.

De tocht duurde uiteindelijk bijna 3,5 uur, maar ik heb het prima naar m’n zin gehad!

Nu op zoek naar wat eten en dan terug naar het hotel voor de wedstrijd Nederland – Oostenrijk… al bleek dat later niet zo’n heel fijne ervaring.

vorige reekswordt vervolgd